Bezpochyby jste již strávili dost času získáváním informací o vysokých školách, abyste si vybrali tu správnou. Nyní je na čase, abyste udělali totéž, než se vyberete stáž. Dobrá stáž vám nejen poskytne vhled do vaší budoucí profese, ale možná díky ní získáte i hlavní pracovní poměr. I když nemáte nikde zaručeno, že poté dostanete práci, společnosti investují do školení svých stážistů čas i peníze, a pokud jim během stáže předvedete to nejlepší, můžete dostat nabídku ještě dříve, než o ni sami požádáte.

Stáž v Praze při studiu na UNYP vám pomůže rozvinout vaši profesní identitu a získat zaměstnání po absolvování studia.

Nejdříve je zde několik tipů, které by vám měly pomoci najít a získat vhodnou stáž v Praze nebo kdekoli jinde v závislosti na vašich plánech. Stáž vám může poskytnout reálné uplatnění vašich dovedností vyučovaných na univerzitě, které budete potřebovat ke vstupu do pracovního procesu. Kromě toho vám stáž poskytne možnost určit, jaké znalosti vám chybí, a co byste mohli zlepšit ve svém výkonu.

Nastavte si své cíle

Chcete profesní zkušenosti? Možnost získat finanční prostředky, které vám pomohou zaplatit školné? Cestovat do zahraničí? Mějte na paměti, že dovednosti, které se naučíte během stáže, doplní dovednosti, které se naučíte ve třídě. Letní stáž související s kariérou vám pravděpodobně poskytne konkurenční výhodu, když budete hledat svou první práci po dokončení studia.

Analyzujte svou síť kontaktů

Někdy si studenti vysokých škol neuvědomují, že již mají kolem sebe síť kontaktů. Každý kontakt, který máte, vám může pomoci najít stáž. Někteří z vašich přátel, profesorů či známých z dětství by mohli vědět o organizaci, která zrovna hledá stážisty.

Buďte flexibilní

Je skvělé vědět, kdo chcete být a kde chcete po ukončení studia pracovat. Je však nezbytné být flexibilní. Stáž ve firmě nebo organizaci nemusí být úplně podle vašich představ, ale to neznamená, že byste to neměli zkusit. Buďte otevřeni různým příležitostem.

Nenechávejte to na poslední chvíli

Typicky společnosti začnou hledat letní stáže několik měsíců předem. Pokud tedy plánujete strávit léto investováním do svého budoucího kariérního úspěchu, měli byste začít hledat stáž co nejdříve. Vaše hledání zaměstnání není jediným aspektem, který musíte začít brzy. Ujistěte se, že jste připravili svůj životopis, motivační dopis a doporučení, abyste zabránili zmatkům, když se vám podaří najít tu pravou stáž.

UNYP kariérní poradenství

Kancelář kariérního poradenství je součástí Centra pro studentské záležitosti a je trvalým zdrojem pro podporu studentů a absolventů UNYP při hledání práce a stáží a to po celý rok.

UNYP Career days se konají každý rok a jsou navrženy tak, aby pomohly našim studentům najít si vysněnou práci po absolvování studia a získat během svého studia úžasné stáže. Setkejte se s potenciálními zaměstnavateli v pohodlí našeho kampusu.

Online zdroje

Nebojte se, pokud jste si ještě nevytvořili profesionální síť. Stáž můžete vždy najít i pomocí online zdrojů, například e-learningového portálu UNYPglassdoor.comlinkedin.comgraduateland.comwww.ziprecruiter.comexpats.czmonster.cz atd. Podívejte se na webové stránky a kanály sociálních médií firem ze svého seznamu. Také nepodceňujte sílu vyhledávání na Google, někdy můžete najít stáž, pokud použijete správná klíčová slova.

Vylepšete váš motivační dopis

Pokud jste nikdy nepsali motivační dopis, je na čase to udělat. Vytvořte několik návrhů, které zvýrazní požadované vlastnosti pro různé pozice, které hledáte a nakonec to nezapomeňte dát někomu zkontrolovat. I když studujete anglický jazyk a literaturu a považujete se za mistra psaného slova, ukažte svůj dopis několika lidem, abyste získali zpětnou vazbu dříve, než ho pošlete.

Nechte se doporučit

Vždy platí, že byste k žádosti o stáž nebo práci měli připojit i tři doporučující dopisy. Akademický dopis profesora nebo mentora, osobní doporučení od úspěšného přítele a profesionální dopis od předchozího zaměstnavatele jsou jednou z dobrých možností.

Oblečte se, abyste zapůsobili

Nikdy nedostanete druhou šanci udělat první dojem, takže mějte na paměti, že pro určité pozice musíte mít vhodné oblečení. Nemusí to být drahé, je jen důležité, aby oblečení nebylo vulgární nebo vyzývavé. 

Připomeňte se

I když jste poslali fantastickou žádost o stáž, mohlo by to být bezcenné, pokud se zaměstnavatelem nekomunikujete. Nedovolte, aby se vaše žádost ztratila! V případě, že zaměstnavatel na váš následný e-mail neodpoví, klidně mu za několik dní zatelefonujte. Vaše nadšení může být tím, co vás odliší od ostatních stážistů.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru