AskUs.cz: Jak si vybrat správnou univerzitu?

V určitém okamžiku ve vysokoškolských letech se všichni mladí lidé potýkají s jednou velkou otázkou: mám jít na univerzitu? Jeden důvod, proč zůstat ve škole další čtyři roky, je využití příležitosti k vybudování základů úspěšné kariéry. Vysokoškolští studenti mají jedinečnou šanci rozšířit své světové názory studiem v mezinárodním prostředí a zaměřit se na předmět jejich zájmu. Univerzitní vzdělání rozvíjí intelektuální nezávislost a schopnost studenta získat, interpretovat a vyhodnocovat informace – nemluvě o jejich soběstačnosti, osobní zodpovědnosti a řadě sociálních dovednostech.

Vaše zkušenost ze studia na univerzitě bude mít trvalý dopad na váš osobní a profesionální život. Nicméně, mnoho studentů vybere vysokou školu na základě velmi málo kritérií, a někdy jen na základě emocí. Zatímco můžete spoléhat na vaši intuici, takové důležité rozhodnutí vyžaduje vyšší úroveň výzkumu. Měli byste počítat s tím, že strávíte spoustu času procházením prospektů a hledáním dokonalého studijního program. Během svého výzkumu budete chtít věnovat pozornost hodnocení a pověsti univerzity, ale jaké jsou další základní prvky, které by měly ovlivnit vaše konečné rozhodnutí?

Současní a bývalí UNYP studenti sdílejí své příběhy o řešení a úspěchu v kampani AskUs.cz.

V letošním roce zahájila University of New York in Prague kampaň AskUs.CZ, která byla zaměřena na pomoc studentům středních škol při výběru jejich akademických cest bez ohledu na oblast jejich preferencí. Mark Anderson (ředitel marketingu pro University of New York in Prague) stojící za kampaní AskUs, nám prozdradil zdroj inspirace pro novou kampaň, která spojuje příběh a reklamu přes digitální a tiskové kanály.

MA: „Výběr univerzity může být pro každého mladého člověka stresující a musí zvážit, co chce dělat se svou budoucností. Musí zvážit, jak tato volba ovlivní příští čtyři až pět let jeho života, kam jdou jeho přátele a co je nejdůležitější, co si budou myslet jejich rodiče. Je to velký tlak pro někoho, komu je jen 18 let, a tak jsme s kampaní AskUs chtěli dát některé z těchto otázek do popředí a dát studentům vědět, že i přesto že se třeba nezajímají o UNYP, mohou se nás stále zeptat. Po 20 letech v České republice máme pocit, že je důležité být součástí komunity a svobodně informovat mladé lidi.“
 
Prostřednictvím odpovědí na jednoduché, ale silné otázky vám kampaň AskUs.Cz pomůže zaměřit se na skutečný důvod, proč se vám vyplatí získat vysokoškolský diplom. Naším cílem je zúžit vaše možnosti a pomoci vám učinit rozhodnutí, kterého nebudete v budoucnu litovat. Nebudeme dělat tuto volbu pro vás, ale můžeme vám pomoci vyřešit to pro sebe.
 
Prvky, které by absolvent střední školy měli zvážit při výběru vysoké školy, jsou velmi subjektvní. Existují však konkrétní důležité otázky, které za zodpovězení, protože vám pomohou definovat, co je pro vás „dobré“. Soukromá nebo veřejnámístní nebo mezinárodní, klasický nebo dvojí titul – tento seznam není vyčerpávající, ale stačí vám začít.
 
Doufáme, že jsme byli užiteční! Nezapomeňte, že volba správné univerzity není snadná a musíte být trpěliví. Je však třeba také zmínit, že bez ohledu na to, na kterou univerzitu skončíte, budete mít stále živoucí, náročný a vzrušující zážitek. 

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru