Snažíte se zjistit, co dělat po střední škole v České republice? Kde získat vysokoškolské vzdělání? A co je nejdůležitější, jak vybrat správnou školu?

Mnoho mladých Čechů má zájem přijet do Prahy za studiem, protože vysokoškolská zařízení zde poskytují větší příležitosti ke studiu se zahraničními studenty. V posledních letech se české hlavní město stalo atraktivnějším pro studenty ze zahraničí. Díky vynikajícímu prostředí pro život, cenově dostupné a liberální atmosféře má Praha co nabídnout studentům ze všech oborů. Rostoucí přitažlivost Prahy jako mezinárodní studijní destinace je také způsobena vysokou dostupností vysokoškolských oborů vyučovaných v angličtině, a to jak na bakalářské, tak postgraduální úrovni. Jak se svět zmenšuje, znalost ostatních kultur, postojů a chování vám pomůže připravit se na rozmanitost skutečného života.

Nečekejte – začněte hledat nejlepší vysokoškolské vzdělání v Praze!

Ať už hledáte vysokoškolské vzdělání v angličtině nebo v češtině, vybrali jsme tři nejinformativnější webové stránky, které vás provedou nejlepšími soukromými a veřejnými vysokými školami v České republice. Registrací na některých (nebo možná všech) těchto portálech můžete ušetřit spoustu času a nejlepší je, že budete moci vidět úplný seznam specializací nabízených pražskými vysokoškolskými institucemi. Pokud si nejste zcela jisti, může být užitečné přečíst si popisy programů, nad kterými jste předtím neuvažovali. Pokud budete dobře informováni, ušetříte si čas a možná i problémy, které jsou spojeny se změnou oboru nebo i vysoké školy po první semestru.

Tyto online portály vám pomohou rozhodnout se, která pražská univerzita je pro vás nejlepší. Můžete rychle vyhledat univerzity, které vás zajímají, a projít si jejich programy a najít možnosti, které vám nejlépe vyhovují. Seznamte se s různými studijními možnostmi v Praze, porovnejte školné a programové struktury a získejte informace o akreditacích a studentských službách každé instituce.

1. Na vysokeskoly.cz se můžete podívat na 220 vysokoškolských zařízení. Ať už máte zájem o IT management nebo anglický jazyk a literaturu, každá kategorie má desítky možností. Nezapomeňte se podívat na jejich blog s pravidelně aktualizovanými články, které pokrývají nejnovější události a novinky z místních univerzit.

2. Projekt Facult byl navržen tak, aby pomohl studentům středních škol vybrat tu správnou vysokou školu. Jednoduše vyberte pole a všechny potřebné informace jsou vám poskytnuty prostřednictvím obrázků, textu a videí.

3. A na závěr, confused.cz vám dává možnost zúčastnit se přednášek na několika vysokých školách na základě výsledků speciálně vyvinutého testu osobnosti. Tento test vám ukáže, které obory vás nejvíce baví a kde je můžete studovat. Po testu budete mít možnost zúčastnit se přednášek na třech různých univerzitách, které nabízejí programy, které odpovídají vašim zájmům. Mohl by se z vás stát budoucí finanční analytikspecialista pro globální záležitosti nebo neurolog? Vyzkoušejte Confused.cz!

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru