Erasmus: studenti sdílí své zkušenosti

Strávit semestr nebo dva v zahraničí může být pro každého studenta skvělou zkušeností a účast v programu Evropské unie Erasmus je úžasný způsob, jak si rozšířit obzory. Kromě Erasmu spolupracuje UNYP s mnoha univerzitami v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe a Asii.

Chápeme hodnotu mezinárodního vzdělání, a proto plně podporujeme naše studenty ve studiu v zahraničí. Mluvili jsme s některými z mnoha studentů UNYP, kteří byli na výměnných programech. Získejte od nich inspiraci!

„Nechápejte to špatně! Být součástí výměnného programu je mnohem víc než jen studovat v jiné zemi. Je to hlavně o úžasných místech, každodenních výzvách a důležitých zážitcích. Jednoduše řečeno, výměna je obrovská životní kapitola, na kterou nikdy nezapomenete. Jsem vděčný, že moje kapitola byla napsána v Jižní Koreji…“ – Simon (Jižní Korea)

„Valencie je krásné město s živým duchem. Atmosféru umocňuje tradiční španělský způsob života – jíst venku nebo popíjet až hodně pozdě (musela jsem se přizpůsobit tomu, že budu večeřet nejdříve ve 21-22 hodin). Španělé se shromažďují po celém městě, aby se stýkali, a je zde také mnoho zahraničních studentů. Univerzita má pěkný design interiéru a třídy jsou velmi poutavé se spoustou týmové práce a týdenními prezentacemi. Zatím to byla skvělá zkušenost“ – Katarina (Španělsko)

„Zatím byla naprostá radost poznávat univerzitu a město. Lidé jsou velmi komunikativní a vstřícní. Byli jsme ohromeni velikostí kampusu a skutečností, že máme vlastní baziliku, kde se pravidelně konají mše. Univerzita a samotné město mají jedinečného ducha a hodiny jsou velmi poutavé“ – Jana a Mikael (Washington DC, USA)

Erasmus a další studentské výměnné pobyty poskytují skvělé příležitosti k objevování nových kultur, nových zkušeností, navazování nových přátel. Každá mince má samozřejmě dvě strany a při studiu v zahraničí nastanou určité problémy. Pro mnoho lidí může být trávit čas daleko od domova obtížné, ačkoli vývoj v oblasti telekomunikací znamená, že zůstat v kontaktu s rodinou a přáteli po celém světě nebylo nikdy jednodušší. A zatímco mnoho studentů kombinuje práci a studium, při studiu v zahraničí to není možné.

Máte zájem zúčastnit se Erasmu nebo jiné výměny? Před přihláškou ke studiu v zahraničí se ujistěte, že splňujete požadavky. Pak už jen stačí domluvit si schůzku s CGE, uvést tři univerzity, na které se chcete přihlásit, a podat přihlášku. UNYP má partnerství s více než padesáti univerzitami, takže nejtěžší bude vybrat si, kam se chcete přihlásit! Více se můžete dozvědět v Outbound Exchange Sudent Information na webových stránkách UNYP nebo zasláním e-mailu UNYP Center for Global Engagement.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru