Jak vybudovat osobní značku: UNYP webinář s Tomášem Lukavcem

V říjnu jsme měli skvělou možnost uspořádat webinář s Tomášem Lukavcem, spisovatelem, vzdělavatelem a obchodníkem, který vybudoval úspěšnou kariéru především v oblasti brand managementu, kdy pomáhal klientům zvyšovat prodeje vytvářením strategií jejich značek. Tomáš školí a pořádá workshopy pro manažery společností, jako jsou Seznam.cz, Komerční banka, OVB, Marks&Spencer, RE/MAX, T-Mobile a do toho všeho učí na několika univerzitách.

Tomáš začal svoji přednášku otázkou: „S kým byste šli raději na večeři? S Elonem Muskem, Michelle Obama nebo Vaší matkou?“ Tento zábavný a interaktivní webinář se skládal z mnoha praktických cvičení, díky kterým si zúčastnění mohli otestovat svůj úsudek a kritické myšlení. Posluchači se dověděli například to, že osobní brand stojí na několika základech – kdo jste, co děláte a co o Vás lidé říkají, když zrovna opustíte místnost. Každý jednotlivec na této planetě přirozeně zanechá nějaký dojem na lidech, se kterými se setká. Z marketingového hlediska však existuje pět nejdůležitějších aspektů, na kterých budování osobního brandu stojí – charisma, dojem, produkt/servis, komunikace, reputace.

Charisma: Tomáš poukázal na fakt, že všichni máme nějaké charisma. Tuto vlastnost najdeme v každém z nás a ne pouze u několika vyvolených, přičemž ve své podstatě se nedá rozlišovat mezi dobrým a špatným charismatem.

Dojem: Účastníci se dověděli, že osobní brand nezahrnuje pouze to, jak se chováme, ale také jak vypadáme. I když bylo zdůrazněno, že osobní brand v žádném případě není soutěží krásy, je pravdou, že zahrnuje vše, co nějakým způsobem upoutá pozornost (může to být dokonce i něco, na co nejsme zrovna pyšní) a že inspirovat ostatní je možné pouze v případě, kdy je člověk sám sebou. 

Produkt/servis: Tomáš vyvrátil obecně mylnou představu, že je kvalita produktu sama o sobě pro prodej produktu naprosto klíčová – výhodnější je zaměřit se na širší cílovou skupinu, která kupuje „průměr“, než na malou skupinu lidí, která upřednostňuje kvalitu ve velkém množství.

Komunikace: Přinuťte lidi sdílet Váš obsah (resp. obsah o Vás) na sociálních sítích – to je jeden ze základů Vašeho brandu. Účastníci byli požádáni, aby sepsali deset témat, které by dle jejich názoru byla ochotna jejich komunita sdílet. Jaká témata by byla ta Vaše?

Reputace: Poslední ingrediencí je reputace – ta je založena na Vašem osobním narativu a „sledujících“. Umíte si představit, co by bylo vytesáno do Vašeho náhrobního kamene? 

Tomáš Lukavec ukončil přednášku svoji finální motivační vizí – „Napojte se na svoje cíle, svoji vizi a přesvědčte sami sebe, že je nutné jich dosáhnout. Věřte sobě i své roli a záměru – to jsou klíčové faktory při budování pozoruhodného osobního brandu založeného na přesvědčení a vytrvalosti.“

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru