Vysokoškolské vzdělání se ve vyspělých zemích stává téměř nutnou součástí života. Zatímco se na pracovním trhu formuje stále větší konkurence, ekonomické, sociální a environmentální podmínky se konstantně proměňují. V tomto zrychleném světě potřebují mladí lidé vedení a dostatek kvalitních vzdělávacích zdrojů k tomu, aby byli schopni dosáhnout svých kariérních cílů. Nejlepší světové vysoké školy vzkvétají za předpokladu, že rozvíjí kritické myšlení, multikulturní komunity a zdravé konkurenční prostředí. Velmi široká nabídka oborů a programů dostupných v České republice může však výběr správné vysoké školy ztěžovat. Každý student přirozeně hledá ty nejlepší hodnoty a zkušenosti – na co je tedy dobré se zaměřit při vybírání toho pravého místa pro studium?

V čem se UNYP odlišuje od ostatních vysokých škol v Praze?

University of New York in Prague je zaměřena na úspěch – jinak řečeno cílem je to, aby byl každý student úspěšný – UNYP nabízí mnoho rozlišných zdrojů, které pomáhají studentům zvyknout si na studentský život a maximalizovat své zkušenosti v průběhu celého studia – od nově zrenovované knihovny s 17 tisíci knihami až po moderní sportovní zázemí. Do tohoto výčtu patří například UNYP arénaCentrum psaní se zkušenými instruktory (rodilí mluvčí) nebo i kancelář Kariérního poradenství, která je studentům k dispozici i po skončení studia. 

UNYP Knihovna

Hlavní funkcí knihovny na University of New York in Prague je podpora a rozvoj akademických cílů univerzity tím, že poskytuje studentům a členům fakulty místo, kde se mohou aktivně zabývat studiem a výzkumem. Oddaný tým UNYP knihovny asistuje studentům a akademikům při vyhledávání a používání dostupných odborných materiálů. Obecně UNYP knihovna slouží jako inspirace k celoživotnímu vzdělávání. Nachází se přímo naproti hlavnímu kampusu univerzity na Londýnské 32, spravuje přes 17 tisíc vědeckých titulů, časopisů a audiovizuálních materiálů v angličtině, přičemž neustále rozšiřuje nabídku beletristických knih. Je vybavena nejmodernějším vybavením a prostory uzpůsobenými ke studiu i odpočinku.

UNYP Aréna 

Sportovně-atletický program UNYPu v rámci své komunity buduje myšlení šampiónů a formuje mimořádný odkaz konkurenčního úspěchu. Studenti UNYPu mají možnost se začlenit do fotbalových, florbalových i basketbalových týmů vedených profesionálními trenéry a třeba i reprezentovat školu v ligách sdružujících týmy českých vysokých škol. Na podzim roku 2019 došlo k přejmenování multisportovní haly (dříve známé jako Aréna Sparta) a přilehlých sportovních hřišť na UNYP aréna. Ve stejném roce se UNYP aréna stala oficiálním domovem pro florbalové, fotbalové a basketbalové týmy UNYP Blazers. 

UNYP Kariérní poradenství

Pro studenty, kteří si v průběhu studia chtějí najít stáž nebo po dokončení studia práci, je k dispozici kancelář Kariérního poradentství poskytující odbornou asistenci a podporu ve všech fázích hledání. UNYP je zavázán svým studentů i absolventům stejnou měrou, a proto se jim snaží poskytovat celou řadu odborných služeb. Každý rok se pořádá událost UNYP Career Days, týden trvající série eventů zaměřených na rozvoj a podporu budování vztahů mezi studenty a potenciálními zaměstnavateli. Propojování studentů s business světem je stěžejní podmínkou pro osvojení správných dovedností a budování relevantní sociální sítě, což posiluje šance studentů na úspěch na dnešním vysoce konkurenčním pracovním trhu. 

UNYP Poradna

Roky vysokoškolského studia mohou být časem velkých změn, složitého vývoje a osobního růstu a velmi často jsou doprovázeny velkým tlakem a očekáváními. Je dobré mít při ruce oddané experty, které mohou pomoci s navigací skrze tuto náročnou cestu. UNYP poradna poskytuje studentům bezplatné psychologické poradentství, přičemž dbá na to, aby byli v dobrém mentálním rozpoložení a mohli excelovat ve svých akademických i osobních životech. Individuální sezení, semináře a workshopy pomáhají zkoumat emoce a dosáhnout vyváženého životního stylu. Náš skvělý tým poradců může pomoci se stresem ze zkoušek, úzkostí a depresemi, problémy se sebevědomím, přizpůsobení se studentskému životu nebo životu v zahraničí, s určitými závislostmi a poruchami.

UNYP Centrum psaní

Poslední roky ukázaly jak moc je Centrum psaní přínosné zejména pro studenty, kteří nejsou anglickými rodilými mluvčími. Nachází se na Belgické 40, jen několik málo kroků od hlavní budovy školy, a nabízí individuální asistenci a podporu ve všech aspektech kreativního procesu psaní – přípravné strategie, strukturování textu, tvorbě diplomové práce. Centrum pomáhá bakalářským i magisterským studentům ve všech fázích studia i tvorby odborných výstupů. Všichni instruktoři centra jsou školenými odborníky, kteří poskytují zpětnou vazbu a pomáhají na cestě k sebevědomému a nezávislému psaní. Od studentů, kteří mají zájem o schůzku a pomoc, se očekává aktivní zapojení v doučovacích sezeních.

 

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru