Jak si vybudovat kariéru v oblasti IT managementu?

Jestli uvažujete o bakalářském studiu v oblasti IT managementu, s největší pravděpodobností už víte, že tento titul může vést k širokému výběru možností kariérních příležitostí. Praha má zavedenou reputaci jako IT město číslo jedna ve střední a východní Evropě. Praha, jako technologické centrum, je mimo jiné sídlem nejstaršího giganta v oblasti kybernetické bezpečnosti – firmy AVAST, společnosti na vývoj technologií pro mobilní bezpečnost TeskaLabs, společnosti na vývoj her Bohemia Interactive a nadnárodní společnosti na analýzu sociálních médií Socialbakers. Praha už poskytla úrodnou půdu mnohým skvělým start-upům, mezi které patří GooddataJetBrainsWarhose Studios nebo ZOOM International, a tento seznam stále roste.

nformační technologie mění svět den co den. Díky studiu IT managementu na UNYP můžete tuto transformaci převzít do svých rukou.

Oslovili jsme Michaela Williama (vedoucí bakalářského programu IT managementu na UNYP), aby se podělil o své zkušenosti, jak si vybudovat základy úspěšné kariéry v oblasti IT.

Odvětví informačních technologií se mění tak rychle, že odborníci musí mít plán kontinuálního vzdělání, aby udrželi krok s technologickým pokrokem.  Když toto vezmete v úvahu, jak byste argumentoval, že vysokoškolské vzdělání v oblasti IT managementu zůstává stále klíčovou součástí profesionálního úspěchu?

IT není jen o vědomostech, jak zacházet se softwarem a hardwarem. Získání titulu v oblasti informačních technologií je stále důležité, protože učí studenty jak navázat pracovní vztahy a jak komunikovat s ostatními lidmi. S americkým studiem v oblasti IT se můžete dostat k různým oblastem, nad kterým jste předtím neuvažovali. IT ovlivňuje všechny odvětví – lékařství, psychologiiobchodmarketing, a studium IT managementu vám dává příležitost absolvovat všechny tyto kurzy. Když se například ucházíte o práci v oblasti IT v advokátní kanceláři, většina advokátních kanceláří chce, abyste rozuměli tomu, jak jejich obor funguje. Když jste během studia absolvovali kurz zaměřený na právo, pomůže vám to získat práci. 

Samozřejmě můžete jít do školy a získat odbornou nástavbu v IT. S tímto typem titulu se však s největší pravděpodobností stanete IT nebo síťovým specialistou, ale když se rozhodnete získat bakalářský titul, můžete se potencionálně uplatnit na trhu jako IT manažer. Na určité pozice v oblasti IT zaměstnavatelé stále hledají lidi, kteří mají za sebou nejméně čtyři roky studia. Absolventi vysokých škol dokážou pracovat na týmových projektech. Kromě toho, v rámci výměnného programu na naší univerzitě můžete studovat semestr v zahraničí, což vám také velmi pomůže. 

Jakou radu byste dali současným studentům bakalářského programu IT managementu UNYP při hledání svého prvního pracovního místa?

Studenti si většinou hledají první práci po ukončení prvního ročníku na vysoké škole. První rok je nejlepší strávit poznáváním sebe samotného jako jednotlivce a dát si nějaký čas na to, abyste zapadli v novém prostředí a rozvíjeli své společenské kontakty. Po prvním roce máte chuť začít hledat práci, která by vás potencionálně zajímala. Nejdříve musíte zjistit, v jaké oblasti chcete působit. Když zjistíte, v které oblasti chcete působit, měli byste vyhledat různé firmy, které pracují v této oblasti a zjistit, jaké kvalifikace požadují od svých potencionálních zaměstnanců. Potom byste se měli s nimi pokusit navázat kontakt a promluvit si s někým v rámci vybrané firmy, abyste zjistili, jaké vlastnosti preferují při přijímacím pohovoru. Tyto jednoduché kroky vám pomůžou vytvořit si vaši sociální síť – vše je o kontaktech. Ty vám pomůžou získat práci.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru