Jak vybudovat v Praze úspěšný start-up

Praha je fantastické místo na život a studium.  Jde také o vynikající místo, když chcete vybudovat start-up společnost. Protože jsou tu náklady na život mnohem nižší, než v jiných částech EU, podnikání je možné rozběhnout rychleji než na trzích v západní Evropě. Praha, která představuje nejvýznamnější obchodní uzel v krajině, nabízí rozvinutou infrastrukturu a fantastickou polohu.

V Praze sídlí největší hráči v České republice – bezpečnostní gigant AVAST, finanční platforma BudgetBakers, herní společnost Bohemia Interactive, globální společnost zaobírající se analýzou sociálních médií, Socialbakers.

Když studujete v Praze, studujete v jednom z největších obchodních uzlů v Evropě. 

Titul MBA se zaměřením na podnikání vám pomůže naučit se, jak založit úspěšnou start-up společnost. Naši studenti mají významnou výhodu – UNYP je jedinou univerzitou ve středníé Evropě, která nabízí MBA titul se zaměřením na podnikání. Když naši studenti úspěšně dokončí program, všichni  budou mít k dispozici koncept podniku, který už je třeba jen rozběhnout.

Požádali jsme pane Blake Wittmana (CEO společnosti GoodCall člena správní rady UNYP), aby se s námi podělil o svoje zkušenosti v oblasti internetových start-upů.

Všichni známe příběhy slavných zakladatelů společností, kteří nedokončili vysokou školu, ale přesto vybudovali multimiliardové společnosti. Proč se domníváte, že titul z vysoké školy představuje klíčovou součást profesionálního úspěchu?

„Přestože éxistuje několik příkladů studentů, kteří nedokončili vysokou školu a vytvořili společnosti s hodnotou miliard dolarů, tyto případy představují jen hrst z tisíce společností založených každý rok. Přestože jsem optimista (jsem Američan, tak musím být!), domnívám se, že je lepší soustředit se na vysokou míru růstu a vybudování udržitelné společnosti, která vydrží. Většinu úspěšných start-up společností zakládají třicátníci, kteří mají vysokoškolský nebo MBA titul. Tyto společnosti častěji získají prostředky a vydrží déle než společnosti, které zakládají o mnoho mladší lidé nebo lidé, kteří nedokončili vysokou školu.“

Jaké rady byste poskytli současným a perspektivním studentům UNYP, co se týče založení společnosti?

„Všeobecně radím najít oblast podnikání, ve které nejen vidíte mezeru na trhu, ale která vás baví a o které něco víte. Nevyhnutelně časem narazíte na problémy a budete muset pracovat ještě tvrději. Když se skutečně zajímáte o to, co děláte, a skutečně v to věříte, zvládnete to. Moje druhé doporučení se týká lidí. Lidé, kterými se obklopíte na začátku vaší cesty, budou mít obrovský vliv na váš konečný úspěch. Vybírejte si je dobře a zkuste najít lidi, se kterými sdílíte společné zájmy a zároveň, které dobře znáte.“

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru