Už se všichni jistě těšíme na „bezcovidovou“ budoucnost, je však zřejmé, že se dlouhodobé dopady, které tento rok nejen pro vzdělávací systémy po celém světě připravil, teprve začínají projevovat. Některé radikální vládní protipandemická opatření hrozí přenastavením národních ekonomik do formátů známých z „předglobalizačních“ dob, což by znamenalo, že někteří MBA studenti mohou velmi brzy v učebnicích najít zastaralé informace. Obchodní školy z těchto důvodů čelí obrovské nejistotě. Většina kurikula MBA programů se zaměřuje na analýzu případových studií a ilustrování principů, které jsou následně aplikovatelné v praxi. Případové studie se přirozeně čas od času mění, obnovují, ale tento proces se stane daleko naléhavějším, pokud se budou poměry měnit touto bezprecedentní rychlostí.

Je však třeba zdůraznit, že nejistá období jsou pro studium MBA programu obecně méně vhodná – zaměřit se totiž v průběhu pandemie nebo jakékoli jiné krize na vzdělání, růst a přípravu na kariérní posun, má něco do sebe. Na druhou stranu je pochopitelné, že v situacích, kdy evropské země čelí novým vlnám „lockdownů“ a univerzity a podniky přesunují svoji agendu do online prostředí, má mnoho studentů pochybnosti. Je stále možné aktivně „networkovat“ i mimo prostory školy? Jak mohou profesoři koučovat a vést svoje studenty online? Tyto a mnoho dalších relevantních témat budou diskutovány na nadcházejícím webináři organizovaném EFMD Gloal – „The future of MBAs: Face-lift or total reconstruction?“

UNYP je hrdý na to, že se této online události o budoucnosti MBA ve spolupráci s EFMD Global může zúčastnit

EFMD je globální, nezisková, členská organizace zabývající se zejména oblastí rozvoje managementu. Je obecně uznávaná jakožto akreditační orgán pro obchodní školy a jejich business programy i pro tzv. korporátní univerzity. S podporou od více než 900 členů z 92 zemí po celém světě figuruje jako katalyzátor globální snahy propagovat a prosazovat rozvoj managementu. Se sídlem v Bruselu a pobočkami v Ženevě, Hong Kongu, Miami a Praze spojují na 30 tisíc odborníků z akademických obcí, businessu, veřejných služeb a konzultačních firem a dává tak EFMD Global možnost hrát důležitou úlohu v ovlivňování globálního přístupu k manažerskému vzdělávání. Dále poskytuje unikátní platformu, díky které je možno sdílet informace a výzkumné závěry, která usnadňuje komunikaci a networking a dává prostor diskutovat inovace a nejlepší praxi. 

„Tento webinář by potenciálně mohl zajímat akademiky, kteří v rámci MBA programů přednášejí, ale stejně tak i manažery ze všech oblastí, kteří se mohou dovědět více o tom, jak mohou být absolventi MBA svým zaměstnavatelům prospěšní. Sasa Zikovic (Vice Dean for Science and International Strategic Partnerships, Faculty of Economics and Business, University of Rijeka, Croatia) a já budeme diskutovat širokou škálu témat – od potřeby přenastavení MBA programů směrem ke studentům, kteří musí být připravováni na aktuální potřeby svých oborů, až po efekty pandemie COVID-19 na obecný přesun poptávky po zboží a službách do online prostředí. Rozhodně se také dotkneme tématu online vzdělávání, jeho pozitivních i negativních stránek“, tvrdí Sotiris Karagiannis, Graduate Business Programs Director, University of New York in Prague.

MBA titul z University of New York in Prague Vás připraví na všechny výzvy, které dnešní business svět přináší 

Změny vyvolané letošní pandemií jsou povětšinou krátkodobého charakteru, mohli jsme včak pozorovat i sekundární efekty, které stále urychlují trendy vyskytující se už delší dobu. Už před COVIDEM si obchodní školy pohrávaly s otázkou konceptu integrované globální ekonomiky. Před rokem 2016 se zdálo zřejmé, že s pádem obchodních bariér budou světové ekonomiky čím dál více propojené a navzájem závislé. Pak ale přišel Brexit a následně i Trumpovo vítězství v amerických prezidentských volbách a najednou na hranicích zase začalo záležet. Současná pandemie, která způsobila přerušení  některých dodavatelských řetězců a nutnost zavírání hranic jednotlivých států, tento fenomén jenom posílila.

Dnešní svět se mění velmi rychle a lektoři MBA programů působící na University of New York in Prague jsou na to dobře připraveni. UNYP nabízí MBA programy, které svoji kvalitou ve střední a východní Evropě dominují. UNYP dává příležitost učit se přímo od lídrů ve svých odvětvích – v zastoupení jsou zástupci senior managementu Coca-Coly, ale i společnosti jako British Telecom, Volkswagen, Bell Labs nebo 3M. Lektoři UNYPu do výuky integrují roky svých zkušeností a praxe, zabývají se problémy, kterým společnosti v reálném světě běžně čelí. Nová generace obchodních problémů a výzev zkrátka vyžaduje nové přístupy. Proto se MBA programy na UNYPu vyvíjejí stejně rychle jako obchodní svět, přičemž se dbá na to, aby byli studenti vždy o krok napřed.

MBA

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru