Mimoškolní aktivity kritické k balancování studia a osobního života

Cesta k úspěchu je plná hodin těžké práce, knih, akcí určenými k navazování kontaktů, výzkumů a hektolitrů kávy. Proto je důležité vytvořit si rovnováhu mezi studiem a osobním životem. Skvěle vám s tím pomůžou mimoškolní aktivity, která vám do života přinesou trochu zábavy. Takže jak na to?

Nejprve se posaďte, vezměte si k ruce papír a tužku nebo notebook a sepište si seznam věcí a témat, která vás baví a o kterých byste se toho chtěli dozvědět více. Například vás baví debatování, plážový volejbal, mezinárodní vztahy a matematika (to si děláme srandu, nikoho nebaví matematika). Přidejte dvě až tři další věci, které jste ještě neměli čas vyzkoušet nebo jste je v prvním kole vyřadili z výběru. Může se vám vyplatit dostat se z vaší komfortní zóny a vyzkoušet něco nového, hlavně co se týká nových dovedností a zkušeností.

Když už máte list hotový, zkuste ho zkrátit na dvě až tři aktivity, které vás vážně zajímají a běžte je vyzkoušet. Může se vám stát, že aktivita, která vás ze začátku moc nenadchla, bude nakonec pro vás tou pravou. Něco fyzicky náročného může být také skvělé – všichni více o výhodách cvičení a pokoření hranic (uběhnutí maratonu, atd.) vám přinese disciplínu a zápal pro studium.

Konečně výsledkem mimoškolních aktivit má být vytvoření rovnováhy ve vašem životě. Nové dovednosti a znalosti mají nesmírnou hodnotu a to hlavně když si chcete vytvářet kariéru. Budoucí zaměstanavatelé ocení, když uvidí, jak jste si zvládali naplánovat čas tak, že jste třeba zvládli být členem Student Councilu, hrát basket a psát blog.

Ať si vyberete, co chcete, mějte na paměti, že jde hlavně o rovnováhu. Může být lehké zapomenout se starat sám o sebe, ať už fyzicky, tak psychicky. Udělejte si čas na relax a zábavu. Nejdůležitější je, abyste byli šťastní. A nebo abyste ovládli svět, to už je na vás.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru