Partner UNYPu Junior Achievement nominován na Nobelovu cenu míru

University of New York in Prague je hrdým partnerem organizace Junior Achievement v České republice už od roku 2019. Máme velkou radost, že můžeme oznámit, že organizace Junior Achievement Worldwide byla nominována na Nobelovu cenu míru za rok 2022. JA je jednou z celosvětově nejvlivnějších neziskových organizací pro mládež, přičemž působí ve více než 100 zemích světa. Je nám ctí spolupracovat s JA Czech na naší společné misi vzdělávat mladé lidi a připravovat je na jejich kariéru i dospělý život. Obě naše organizace chtějí lepší budoucnost pro mladou generaci a společně se toho snažíme dosáhnout tím, že pomáháme mladším lidem s jejich vzděláním.

JA Czech si vybudovala silnou pozici pořádáním podnikatelských soutěží, jako například „JA Studentská Firma“ nebo „Social Innovation Relay – SIR“ pro české středoškoláky, ale také poskytováním ekonomického vzdělání dětem v mateřských školkách a výš, na čemž pracuje už od roku 1992. Značku založil známý český podnikatel Tomáš Baťa poté, co se vrátil z Kanady, aby restartoval firmu Baťa. Letos bude (ve spolupráci s UNYP) do regionálního kola soutěže, které se bude konat 7. dubna v Galerii Harfa v Praze, přidána kategorie organizovaná kompletně v anglickém jazyce „Business Pitch“.

Martin Smrž, ředitel JA Czech, uvedl: „Tato nominace je pro JA Worldwide jen začátkem cesty pro celou organizaci JA, zvláště když mnoho organizací bylo v minulosti nominováno několikrát, než se vůbec dostaly do užšího výběru nebo byly vybrány jako vítěz. Zůstáváme pokorní a jsme poctěni, že se můžeme zařadit k tak proslulým kandidátům.“

UNYP bude proces udílení Nobelovy ceny míru bedlivě sledovat. Nemůžeme ani vyjádřit, jak hrdí jsme na partnerství s JA ČR. Gratulujeme!

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru