Pět tipů, jak zlepšit produktivitu učení

Pět tipů, jak zlepšit produktivitu učení

Učení je základní součástí vzdělávacího procesu a učení prostřednictvím životních zkušeností je prostě součástí lidského bytí. Jistě jste si všimli, že je mnohem snazší naučit se text písničky než patnáct stránek Business Management. To lze vysvětlit psychologickými a biologickými teoriemi; lidský mozek uschovává některé druhy informací snadněji než jiné.

Mnoho UNYP studentů zápasí s procesem učení během zápočtů a závěrečných testů, a přestože je internet plný studijních rad, ne všechny jsou efektivní a mnohé z nich jsou protichůdné! UNYP vám chce pomoci učit se rychleji a efektivněji, proto jsme shrnuli pět nejlepších studijních tipů.

1. Odstraňte co nejvíce rušivých faktorů

Odložte telefon a nikdo se nezraní! Vtipy stranou, je důležité omezit rušivé faktory na samém začátku učení se. Doporučujeme vypnout upozornění na telefonu (žádný TikTok!) a jít se učit do klidného místa. Knihovna UNYP má uklidňující atmosféru a může posloužit jako jedno z podobných míst.

2. Dělejte si poznámky ručně

Zapisování poznámek do počítače nebo tabletu je v posledních letech velmi běžné. Bohužel tato metoda není tak účinná jako ruční psaní poznámek – jakkoli to může znít divně, zapisování informací rukou zlepšuje porozumění. Někdy jsou staromódní způsoby učení nejlepší.

3. Naučte někoho jiného

Učit někoho jiného (nebo předstírat, že je učíte) může být také užitečné. Pokud o svém tématu budete mluvit nahlas a pokusíte se to vysvětlit někomu jinému, bude to mít pozitivní dopad na vaše vlastní chápání tématu. Koneckonců, nemůžete učit to, čemu nerozumíte!

4. Vyspěte se

Dostatek spánku je důležitým faktorem pro efektivní učení. Studovat 24/7 může znít jako skvělý nápad, ale nedostatek spánku procesu učení nepomůže. Nepotřebujete však osm pevných hodin spánku; Krátké zdřímnutí může mozku pomoci uvolnit se a zvýšit produktivitu.

5. Multitasking nade vše

Může to znít nepřesvědčivě, ale učením se více předmětů najednou zůstává lidský mozek soustředěný a dokáže si zapamatovat více informací. Z toho plyne, že během procesu učení není potřeba přidělovat jeden den každému předmětu – je produktivnější naučit se mnoho předmětů ve stejný den. Vytvořte plán, abyste měli přehled o svých předmětech, a mezitím si dělejte nějaké přestávky.

Samozřejmě není potřeba implementovat všech pět tipů najednou! Vyberte si jeden nebo dvě, o kterých si myslíte, že je můžete snadno zařadit do své studijní rutiny, a pak pomalu přidávejte další. Naučit se efektivněji studovat je dlouhý proces, ale jakmile to pochopíte, budete schopni lépe uchopit a udržet znalosti.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru