Praha obsadila 3. místo v oblasti evropských obchodních pracovních pozic

Studium v Praze může být správným kariérním rozhodnutím, pokud chcete pracovat v rámci Evropské Unie. Praha se ve studii Nordic Capital for the European Centre for Policy, Reform and Entrepreneurship umístila jako třetí nejlepší evropské město v oblasti intelektuálních pracovních pozic. Praha předběhla velké metropole jako jsou Paříž, Londýn a Kodaň.

Když studujete v Praze, studujete v jednom z nejlepších prostředí pro obchod

Studie známá jako Geography of Europe’s Brain Business Jobs byla vydaná minulý rok a hodnotila státy Evropské Unie s cílem zjistit, kde jsou pracovní místa s největšími znalostmi, na základě několika kritérií, mezi které patřily technologický sektor, kreativní povolání a další. Studie byla určená pro lidi, kteří se rozhodují, kam se přesunout nebo kde v Evropě investovat. Hodnotí města a státy, aby objasnila, zde je možné je považovat za lokality inovace a hospodářského růstu. Mezi městy se Prahy umístila za Bratislavou a Stockholmem, Česká republika se pak umístila na 14. místě z 28.

“Startupy a technologické přelomy mají větší pravděpodobnost úspěchu v zemích, které jsou epicentry kreativních inženýrů, programátorů, designerů a jiných inovativních odborníků s podobnými znalostmi, uvádí studie. Epicentra vznikají tam, kde firmy s intenzivními znalostmi nacházejí nejlepší příležitosti pro úspěch a růst. To vyžaduje tu správnou kombinaci pracovního prostředí a nadaných lidí.”

Dr. Nima Sanandaji, jeden z autorů studie, řekl Radio Prague, že jedním z důvodů, proč je Praha v hledáčku mezinárodních společností je dostatek studentů s kvalitními tituly, mezi které patří třeba Obchodní administrativaIT Management nebo Podnikání. Také řekl Prague Radio, že mnohé firmy v Německu, Švédsku, Anglii a dalších velkých městech přemýšlejí o zřízení kanceláří v Praze, nebo zvažují smlouvy s českými společnostmi, protože nabízejí zásoby velmi kvalitních pracovníků za nižší náklady.

Česká republika nabízí mnoho kreativních odborníků, sektor technologických pracovních pozic a má mnoho studentů s tituly jako jsou MBA, zaměřené na Marketing a jiné obory. Ti, které zajímá studium Komunikace a médií potěší, že je Česká republika silná v pracovních pozicích v publikování a reklamě a podle studie přetahuje grafický a tiskový průmysl z jiných částí Evropy.

Poslechněte si rozhovor s Dr. Nima Sanandaji

Přečtěte si celou studii

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru