Přichází TEDxUNYP 2021: největší událost v historii UNYP

Na tohle oznámení jsme čekali dva roky: z TEDxUNYP 2020 se stal TEDxUNYP 2021 a my pořádáme akci, která předčí všechny předchozí UNYP události. Tým TEDxUNYP pracoval tvrdě na tom, aby se podařilo TEDxUNYP přemístit do UNYP Arény, prostoru, který může nabídnout více: 500 míst, rozlišné podpůrné akce, více partnerů a benefitů pro návštěvníky. Seděli jsme s Markem Andersonem, člověkem, který přivedl TEDx na UNYP už v roce 2015 a je momentálně oficiálním držitelem licence TEDx, a zeptali se ho na pár detailů k letošní akci.

TEDxUNYP 2021 bude největší akcí v historii UNYPu!

Marku, proč je pro UNYP důležité pořádat TEDx konference?

UNYP je jedna z nejprestižnějších soukromých vysokých škol v České republice. Můžeme se pochlubit tím, že našim studentům poskytujeme bezpečné ale náročné prostředí, ve kterém můžou pracovat na svém kritickém myšlení. TEDx – a tudíž TEDxUNYP – je akcí, kde si zajímaví lidé, odborníci a lídři ve svých oborech prezentují myšlenky, které stojí za to propagovat. Nejde jen o inspirující příběhy a příklad osobního růstu: účel událostí TEDx je přinášet myšlenky, které Vás donutí přemýšlet. Vaše světonázory mohou být konfrontovány a to je přesně to, co my chceme. Svým způsobem TEDxUNYP odráží způsob, kterým UNYP nahlíží na vzdělání: čerstvé, praktické, interaktivní a poutavé.

Kolik práce se skrývá za organizací takovéto události?

Opravdu hodně práce. Začali jsme sice skromně v našem UNYP auditoriu, ale vždycky se snažíme mířít výš. Co se týče TEDxUNYP 2021, udělali jsme obrovský skok. Z kapacity 50 diváků, jdeme na 500 – takže všechno se doslova desetkrát zvětšilo. Mnoho lidí možná netuší, že TEDx akce jsou neziskové. My máme tým dobrovolníků, kteří pracují pro TEDxUNYP v jejich volném čase. Šest manažerů je zodpovědných za svoji porci přidělené práce. Můj spolupořadatel Amit Grinvald společně se mnou pracuje výhradně s řečníky, což znamená je pro akci oslovit a získat a nacvičit jejich přednášky. Robin Nguyen má na starosti komunikaci a pracuje na tom, aby byl TEDxUNYP co nejvíc vidět. Danai Baouraki se stará o naše partnery a podpůrné akce. David Novák je zodpovědný za všechno, co souvisí s IT včetně audiovizuální stránky akce, a Jirka Staroštík bude mít v daný den na starost hladký průběh akce.

Na co se v rámci TEDxUNYP 2021 nejvíc těšíte?

Letos se nám podařilo zajistit dokonalou sestavu řečníků a vybrat si jen jednoho je pro mě extrémně těžké. Představí se vlastník jedné z nejprestižnějších cateringových společností v ČR, který promluví o tom, co se naučil v průběhu celosvětové pandemie. Bude se mluvit o tom, jak virtuální realita ovlivňuje náš svět. Bude i přednáška, která může změnit způsob, kterým nahlížíte na videohry. A konečně, můj osobní tip, představí se TikTok tvůrce z Itálie, který vysvětlí svůj myšlenkový proces při vytváření TikTok videa živě a přímo na pódiu. Tohle je jen pár přednášek, které mě zrovna napadly, určitě se podívejte na www.tedxunyp.cz, kde najdete kompletní sestavu. Každý den chodím spát s myšlenkou na to, jak se nám to vlastně povedlo a už se nemůžu dočkat 18. září.

Zapamatujte si datum: 18. září 2021. TEDxUNYP je půldenní akce, registrace začínají už v 9:00. Více informací a profily řečníků najdete na www.tedxunyp.cz. Vstupenky jsou neustále k dispozici, ale kapacita je limitována – zarezervujte si svoji co nejdříve! Ujistěte se, že sledujete TEDxUNYP na Facebooku i Instagramu a neuniknou Vám žádné novinky.

 

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru