Proč si vybrat MBA se zaměřením na finance?

Postgraduální studium vás může připravit na vedoucí úlohu ve vaší profesi. Při výběru MBA zaměření si musíte být vědomi, které dovednosti jsou nezbytné ve vaší oblasti. Studiem získáte specializované odborné znalosti, takže je důležité si být jisti svými profesionálními ambicemi, než zvolíte program MBA se zaměřením.

​The University of New York in Prague nabízí širokou škálu zaměření MBA, včetně podnikánífinancímanagementumarketingu a projektové řízení. UNYP MBA program je akreditovaný IACBE, což znamená, že získáte prestižní americký titul v centru Evropy. Jednou z nejvýznamnějších výhod titulu MBA v Praze je možnost zisku globálního pohledu na obchodní záležitosti, ať už chcete budovat svou kariéru v České republice nebo v jakékoli jiné mezinárodní destinaci.

V oblastech, jako jsou finance, je MBA téměř požadavkem, někdy i pro pozice na základní úrovni. MBA se zaměřením na finance z University of New York in Prague vás připraví na to, abyste v každé organizaci převzali rozhodující roli. Naučíte se dovednosti v oblasti účetnictví, komerčního a reinvestičního bankovnictví, analýzy trhu a ekonomiky, které jsou nezbytné pro fungování každého podniku.

Dveře, které si otevřete s UNYP titulem MBA se zaměřením na finance, vám umožní posunout vaší kariéru na další úroveň.


Pracovní příležitosti v oblasti financí zahrnují finanční analýzu, finanční služby, investiční bankovnictví, cenné papíry, řízení rizik, informační systémy a finanční řízení podniků. Finanční manažeři rozvíjejí a dohlížejí na realizaci obchodní strategie korporace. Rozhodují se a zapojují se do strategického plánování a aktivit rozvoje podnikání. Investiční bankéři se specializují na poradenství klientům při správě dluhopisů a provádění investičních strategií. Finanční ředitelé jsou pověřeni finančním výkaznictvím a jsou zodpovědní za řízení měnové politiky a cílů organizace.

Zeptali jsme se profesora Sotirise Karagiannise na výhody UNYP MBA.

S.K.: „Nabízíme program, který je určen především manažerům, kteří jsou aktivní v různých funkcích organizace a potřebují silné finanční znalosti, aby mohli činit finanční rozhodnutí – nejen ve funkci finančního manažera. Všichni vrcholoví manažeři musí být schopni porozumět rozpočtům, správně naplánovat a zvládnout finance svého oddělení nebo organizace. Na UNYP předáváme praktické zkušenosti od lidí, kteří mají mnoho znalostí v oboru. MBA se zaměřením na finance přitahuje především manažery, kteří chtějí získat solidní znalosti o finančním řízení. Naši studenti pocházejí z různých profesních a kulturních prostředí a nabízejí řadu různých pohledů a nápadů.“ 

Každý UNYP MBA program zahrnuje finanční kurzy ve svých učebních osnovách, aby našim studentům poskytl dovednosti a odbornou slovní zásobu, aby mohli komunikovat ve finančním sektoru, monitorovat finance společnosti a obecně zajišťovat finanční zdraví podniku. MBA se zaměřením na finance se ponořuje hluboko do pokročilých témat, jako jsou finanční analýzy, finanční politika, makroekonomika a mikroekonomika a mezinárodní finanční trhy, řízení rizik a portfolia. V neposlední řadě může tento titul vytvořit potenciál pro vyšší plat. Finanční pozice na úrovni exekutivy mohou v závislosti na společnosti nabízet šestimístné mzdy. Zisk MBA titulu tak může zlepšit hodnotu vašeho zaměstnance na vysoce konkurenčním trhu práce, což přímo ovlivňuje růst mezd.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru