Proč získat magisterský titul z psychologie?

Studium bakalářského oboru psychologie uteče jako voda. Během čtyřletého programu možná začnete přemýšlet o tom, jestli má cenu pokračovat v psychologii v rámci magisterského programu. Stejně jako v jiném oboru, vyšší titul může usnadnit vaše následné profesní uplatnění. Magisterské studium ale stojí nejen peníze, ale i spoustu úsilí a času (dva roky). Měli byste si proto pořádně rozmyslet, čeho chcete ve své budoucí kariéře dosáhnout a podle toho se rozhodnout, jestli je pro vás studium magisterského oboru tou správnou volbou. Co se týče touhy po úspěchu, buďte realističtí. Velkou výhodou magisterského titulu z psychologie je možnost vybudovat si kariéru, která vás bude naplňovat. 

Co můžete dělat s magisterským titulem z psychologie získaným na UNYP?

Možnost vzdělání v oboru psychologie existuje více než sto let a prostupuje téměř všechny sféry života. Zatímco některé sub-disciplíny psychologie vyžadují magisterské vzdělávání, jiné ne. S bakalářským titulem není problém stát se například kariérním poradcem. Pokud ale chcete být licencovaným sociálním pracovníkem nebo třeba forenzním psychologem, pak budete potřebovat magisterský titul.

O programu

Magisterská psychologie na UNYP je dvouletý studijní program, který nabízí specializované teoretické předměty. Je akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) a jeho ukončením získáte evropský magisterský diplom z psychologie a titul Mgr., ekvivalentní titulu M.A. (Master of Arts).

Širší možnosti uplatnění

Existuje řada zajímavých pracovních pozic pro ty, kteří mají bakalářský titul. Pro absolventy magisterských programů se ale možnosti uplatnění rozšiřují a je pro ně lehčí najít práci. To se týká zejména pozic v kriminalistice, profesionálním sportu, průmyslové a organizační psychologii nebo ve vzdělávání, které vyžadují hlubší znalost oboru a jsou dobře placené.

Práce na volné noze

Ti, kteří preferují flexibilní pracovní dobu a řadu různých klientů, mohou navázat spolupráci s některou z vládních organizací, korporací, menších podniků nebo produkčních společností. Ty často spolupracují s konzultanty na volné noze, je ale třeba pamatovat na to, že většina z nich požaduje magisterské vzdělání.

Další průzkum

Magisterský titul z psychologie je zároveň krokem k doktorátu a titulu PsyD nebo Ph.D. Mít doktorát z psychologie má samozřejmě řadu dalších výhod, což je třeba také vzít v potaz.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru