Reakce UNYP na dočasné uzavření škol ministerstvem zdravotnictví

Na základě rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví České republiky ze dne 10. března 2020 studentům není dovolena přítomnost v prostorách univerzity, včetně University of New York in Prague, a to od 11. března 2020 minimálně do 29. března, kdy bude situace přehodnocena.  Jedná se o preventivní opatření, které má zamezit přenosu viru COVID-19 na veřejných místech. 

University of New York in Prague a naši partneři se na tuto možnost již delší dobu intenzivně připravují a jsou plně připraveni adaptovat se na on-line výuku s drobnými změnami v kurzech a věnovat se školním záležitostem jako obyčejně, i když z domova. 

S okamžitou platností zavádíme následující změny: 

·       účast studentů na vyučování dne 10. března 2020 od 15:00 nebude povinná pro ty, kteří se jej účastnit nechtějí.  Vyučování se konat bude, ale docházka nebude zaznamenána, ani se nebude započítávat do hodnocení. 

·       Vyučování na UNYP od 11. do 13. března 2020 je zrušeno v případě, že není zajištěno on-line formou. 

·       Veškeré kurzy bakalářského prezenčního studia pokračují v ON-LINE podobě od pondělí 16. března 2020.  Všechny fakulty byly o této skutečnosti informovány a nabídly školení a podporu pro případné vedení kurzů v e-learningovém systému.  Studenti by měli od pondělního rána navštívit e-learningovou stránku kurzu, kde naleznou informace o tom, jak bude výuka kurzu pokračovat

· Děkanát UNYP bude i nadále fungovat jako obvykle.  

Studenti a fakulta jsou povinni dodržovat následující postupy: 

o   je naprosto nezbytné, aby studenti a fakulta  pravidelně kontrolovali oficiální e-mailovou adresu UNYP, kde jim budou zasílány informace a pokyny týkající se on-line kurzů a zprávy o aktuální situaci.

o   ujistěte se, že telefonní kontakt na vás, který má k dispozici studijní oddělení, je aktuální, aby vám UNYP mohl snadno zaslat aktuální informací prostřednictvím SMS zprávy. 

o   v případě jakýchkoli dotazů nebo obav neváhejte kontaktovat prostřednictvím e-mailu příslušné oddělení školy nebo lektora.  Školní záležitosti budou probíhat jako obvykle, všichni zaměstnanci mohou pracovat z domova a jsou připraveni vám pomoci a ujistit se, že veškeré vaše potřeby jsou co nejlépe uspokojeny. 

o   sledujte webovou stránku UNYP, kde najdete informace o opětovném zahájení výuky v prezenční formě. 

Informace o koronaviru pro komunitu University of New York in Prague

Všichni se můžeme podílet na udržování zdraví a pohody komunity UNYP tím, že budeme sledovat aktuální dění, nebudeme šířit zvěsti nebo spekulace a budeme se řídit doporučenými hygienickými opatřeními.  Během této obtížné doby si můžeme navzájem pomáhat hned několika způsoby.  

Přečtěte si pozorně seznam hygienických opatření a mějte na paměti, že pomohou chránit před běžným nachlazením a chřipkou také vás.  Podle Státního zdravotnického ústavu České republiky se chřipka A rozšířila po celé zemi a infikovala téměř každou druhou osobu ze 100.  

Základní ochranná opatření proti novému koronaviru:  

• Při kašlání a kýchání si zakryjte ústa a nos ohnutým loktem nebo papírovým kapesníkem, abyste zabránili šíření bakterií a virů.  Kýcháním a kašláním přímo do dlaní zvyšujete riziko kontaminace předmětů nebo lidí, kterých se dotknete. 

• Umývejte si ruce mýdlem a teplou vodou po dobu nejméně 20 sekund.  

• V průběhu dne se nedotýkejte očí, nosu a úst.  

• Nezapomeňte dodržovat všechny doporučené hygienické postupy, vládní nařízení a varování týkající se cestování.   

• Pokud trpíte horečkou, zůstaňte doma, obraťte se na poskytovatele lékařské péče a kontaktujte oddělení pro záležitosti studentů UNYP. 

• Vyvarujte se přímého kontaktu se zvířaty ve městě.  Například nekrmte labutě a nutrie u Vltavy.  

• Pokud přijdete do kontaktu se zvířaty a živočišnými produkty, pravidelně si myjte ruce mýdlem a vodou.  

• Vyvarujte se konzumaci syrových nebo nedostatečně tepelně zpracovaných živočišných produktů.  

• Minimalizujte spotřebu alkoholu a nikotinu, protože oslabují imunitní systém.  

• Pomozte nám šířit přesné informace a ne zvěsti.  Respektujte soukromí všech jednotlivců.  Pokud Státní zdravotnický ústav vydá nové pokyny, vždy vám poskytneme aktuální informace.  

• Pokud potřebujete psychickou podporu, obraťte se na tým poradenského centra UNYP.  

• Pokud máte pocit, že byste měli být testováni na přítomnost COVID-19, postupujte podle pokynů uvedených zde – nebo si přečtěte přiložený dokument „Jak na to“ pro informace ohledně hygieny, když na sobě pozorujete příznaky. V dokumentu se také dozvíte, na koho se obrátit v případě, že potřebujete okamžitou pomoc nebo nechat se testovat.  

Udělejte vše pro to, abyste vy i komunita UNYP byli v bezpečí. 

How to fact sheet for COVID 19 in CZ and EN

PDF icon how_to_fact_sheet_for_covid_19_in_cz_and_en.pdf

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru