Po hektickém akademickém roce, ve kterém se studenti, učitelé i zaměstnanci UNYPu usilovně snažili napodobit běžné činnosti, které udávají život na University of New York in Prague, je čas hledět do budoucnosti s optimismem. Všichni doufáme, že podzim 2021 bude znamenat začátek návratu k naší milované rutině, protože si s sebou přineseme nové zkušenosti ze všeho, co jsme se v posledních měsících naučili a objevili.

Musím říct, že osobně mi velmi chyběl kontakt se studenty a kolegy ve třídách, povídání si na chodbách nebo jen pozdravy na ulici před budovou univerzity. Nemůžu se dočkat, až začne další semestr!

Samozřejmě jsme nezmeškali jen naše hodiny, ale i aktivity, které se kolem nich běžně odehrávají a které byly ovlivněny omezením setkávání v univerzitních budovách. Jedním z důsledků této situace bylo, že studentské kluby a spolky UNYPu byly nuceny omezit svou činnost na naprosté minimum. Jedním z úkolů v tomto nadcházejícím akademickém roce bude oživení a obnovení našich studentských klubů.

Studentské spolky poskytují vynikající příležitost, jak doplnit to, co se naučíte ve třídách, o nové nápady, alternativní perspektivy a praktická využití. Když se podívám zpět na svá studentská léta, studentské aktivity mimo běžné hodiny mě naučily některé z nejužitečnějších věcí, které jsem se naučil, a seznámily mě s některými z nejvýznamnějších lidí v mém životě. Přednášky, debaty, akce a účast na organizacích klubů vám poskytnou poznatky a dovednosti, které jsou zásadní pro vaši akademickou a profesní kariéru. A hlavně – budete mít srandu!

Na UNYPu mají studentské kluby dlouhou tradici. Některé z nich mají akademický základ a souvisí s akademickými programy, které se vyučují na naší univerzitě.

Model Spojených národů (MUNYP), obnovení fungování orgánů a programů OSN; Psychologický klub, který pořádá aktivity související s oborem; a Communication Studies Society, který nabízí studentům příležitosti prozkoumat problémy související s komunikací a dnešními médii. Všechny jsou otevřeny studentům všech oborů, kteří mají o daná témata zájem. Některé z našich studentských klubů mají multidisciplinární charakter, například jako Debating Society a sportovní a studentské kluby.

Všechny naše studentské společnosti jsou otevřené i pro UNYP absolventy, kteří žijí v Praze a chtějí zůstat v kontaktu s univerzitní komunitou. Doufáme, že až bude výuka na podzim 2021 obnovena, budou studentské kluby aktivnější než kdy jindy a akademický život rozkvete.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru