Rozhovor se studentkou Study Abroad programu

UNYP v tomto semestru s radostí přivítal téměř 40 studentů programu Study Abroad. Vždy máme radost, že vidíme hostující studenty na našem kampusu a že můžeme navazovat nové přátele z celého světa. Během posledních dvou semestrů naši studenti dokonce vytvořili International Friends Club, kde se starají o to, aby se naši hostující studenti cítili vítáni a zapojeni do UNYP komunity.

Užijte si ten nejlepší studentský život při studiu v zahraničí na UNYP

Elishka Pierce, hostující studentka z Northern Arizona University, si užívá svůj zahraniční studentský život v Praze na maximum. Vídáme ji na každé akci, snaží se získat co nejvíce přátel a myslíme si, že právě o tom je studium v ​​zahraničí. Položili jsme Elishce pár otázek o jejím životě v Praze na UNYP.

Co máš na UNYP a Praze nejraději?

Na Praze mám asi nejraději, kolik se toho tady dá dělat! Bez ohledu na to, kde se ve městě nacházíte, vždy je tu skvělá restaurace, kavárna, událost nebo park, který můžete prozkoumat, a nádherná architektura, kterou můžete obdivovat. Moje oblíbená věc na UNYP je určitě to, jak osobní a přátelskou komunitu nabízí. Necítím se být jen jedním neznámým studentem z tisíců lidí, protože kultura UNYP je velmi kontaktní a zaměřená na vztahy. Velmi se mi také líbí, jak různorodý je studentský sbor UNYP, pokud jde o různé národnosti a kultury, protože se mohu učit z pohledů jiných lidí a různých životních zkušeností.

Mohla bys nám popsat svůj běžný den při studiu Praze?

To vždy záleží na konkrétním dni, obvykle ale začínám snídaní na našem balkoně nebo s mým spolubydlícím, než zamířím do školy na UNYP. Po hodině se často zastavím v kavárně na něco k pití nebo jdu s kamarádkou na oběd. Pak strávím pár hodin prací na školních úkolech a čtením, než uvařím večeři, a v neděli se chodím ráda dívat na zápasy florbalové Sparta Praha! To je rozhodně jedna z mých oblíbených činností. 

Jakých by bylo vašich 5 tipů pro spolužáky, kteří zvažují studium v ​​zahraničí na UNYP?

Asi bych začala tím, že je důležité připomenout, že přednášky na UNYPu trvají tři hodiny (na rozdíl od kurzů dvakrát týdně v USA), takže se na to připravte. I když to může být zpočátku těžké, budete vděční za dny volna navíc!

Také bych vřele doporučila seznámit se se svými profesory. Mnozí z nich jsou aktivně zapojeni v oborech, které vyučují, takže jsou velmi dobře informovaní! Za třetí, je vždy super se zapojit a využívat aktivit, které UNYP nabízí. Vím, že lidé vždy říkají, abyste se zapojili, ale zopakuji to znovu, protože UNYP má několik opravdu zajímavých klubů, akcí a partnerství, které rozhodně obohatí váš pobyt v Praze. Za čtvrté, snažte se mluvit s co největším počtem lidí.

Jak jsem již zmínila, na UNYPu potkáte studenty z desítek zemí světa a s tím přichází řada různých životních příběhů, nápadů a konverzací, což byste na americké univerzitě pravděpodobně nezažili. Já se snažím mluvit se všemi, abych se dověděla co nejvíce a taky se podělila o své vlastní zkušenosti. Navazování hlubokých vztahů a přátelství jsou přesně tím důvodem, proč na UNYPu jsem.

Konečně, pátý tip, který nesmím opomenout je to, že se vám opravdu vrátí to, co do toho všeho vložíte. Pokud přijdete na UNYP s touhou učit se kvůli osobnímu růstu a rozšiřování svých znalostí, pak to dostanete. Chcete-li z této zkušenosti vytěžit maximum, snažte se být aktivním studentem, kterého pohání zvědavost a ochota se učit! A bonusový tip na konec – nezapomeňte, že jste v srdci Evropy! Když už jste tady, využijte toho. Je tolik neuvěřitelných míst, která můžete navštívit a prozkoumat, takže zkuste využít polohu a krásu této země.

Nemůžeme se dočkat, až příští semestr přijedou další hostující studenti. Jaro v Praze je nejkrásnějším obdobím, kdy si užíváme slunečné počasí a rozkvetlé stromy. Pokud toto čtete a váháte, zda studovat v zahraničí v Praze, doporučujeme vám přihlásit se na UNYP do jarního semestru 2022.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru