Studenti UNYP vyhráli CFA Research Challenge 2019

Tým našich studentů programu Obchodní administrativa vyhrál české kolo soutěže CFA Institute Investment Challenge. Studenti v týmu byli: Monika Vidličková, Elena Ragozina, Kiko Sugita a Filiberto Cottrer.

Soutěž je řízena institutem CFA ve Virginii, jehož posláním je řídit investiční profese podporou nejvyšších etických standardů, vzdělání a profesionální excelence pro konečný prospěch společnosti. Vlajková loď institutu je program CFA – odborná kvalifikace sestávající ze tří zkoušek, které zahrnují vše, co by se od kompetentního analytika mohlo očekávat, a často se považuje za rovnocennou titulu MBA ve financích.

The Investment Research Challenge je studentská soutěž, na níž se podílejí univerzity po celém světě. Týmy jsou povinny vypracovat zprávu o akciovém výzkumu určené společnosti a předložit svou práci odborné porotě z finanční komunity. V České republice je soutěž spravována společností CFA Society Czech Republic, místní kapitulou Institutu CFA a provozuje se od roku 2010. V letošním roce se organizátoři rozhodli pro dominantního českého výrobce elektřiny ČEZ.

Týmy zastupující UNYP a Empire State College vyhráli české kolo soutěže již počtvrté

Účastníci Research Challenge účinně absolvují kurz finančních analýz, který přesahuje to, co se obvykle naučí na bakalářské úrovni. Vedle financí studenti museli napsat dobře strukturovanou zprávu v dobré, srozumitelné a profesionální angličtině a prezentovat své poznatky. Vítězný tým v České republice v dubnu pojede do Curychu na evropské kolo – pokud se jim to podaří, přistoupí ke globálnímu finále v New Yorku. Tento výsledek je obzvláště působivý, protože mnoho dalších týmů bylo z magisterských programů na nejprestižnějších institucích v zemi.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru