Technologičtí pracovníci z Prahy a Silicon Valley navštívili kurs Elektronického obchodu na UNYP, aby se zúčastnili závěrečných prezentací projektů studentů.

Tento semestr profesor Elektronického obchodu, Jeff Medeiros přivedl několik pracovníků v oboru elektronický obchod a technologie, aby sledovali a dali zpětnou vazbu studentským projektům tohoto semestru v kursu Elektronický obchod a Technologie v marketingu.  

Na začátku semestru se studenti rozdělili do týmů a měli přijít s formulací podnikatelského nápadu, který využívá internet a související marketingové koncepty, které se v semestru probírali. Letošní várka nápadů byla velmi kreativní a zahrnovala vše od 24/7 dodání McDonalds potravin pomocí systému GPS, který je založený na využití služby, která identifikuje nejbližší restaurace pro objednávání a nejrychlejší dodávku … do „WithMe“, systém postavený na proprietárním doporučení nejlepší zábavy pro vás není založen pouze na tom, co si myslíte, že se vám líbí, ale jaké jsou vaše skutečné životní preference shromažďovány od sociálních sítí a Google Analytics, a poté kombinací těchto preferencí k vytvoření vlastní databáze (filmy, knihy, kavárny, atd.).

Setkání zahájil svou prezentací Edward Liu, zakladatel a generální ředitel StartitUp.co ze Silicon Valley/Kalifornie (dříve generální ředitel Groupon Taiwan). Edward byl přímý, pozitivní a neortodoxní ve sdílení svých úspěchů se studenty:,,Zjednodušte svůj nápad do bodu, kdy můžete získat minimální životaschopnost produktu, abyste vydělali peníze tak rychle, jak je to jen možné.“

Poté studenti prezentovali, nejlepší projekt dne byl představen týmem IZIWIN (vyslovujeme ´easy-win´) … stránka zajišťující sázení (všechny sázející portály na jednom portálu … jako portál Orbitz, ale na sázení) … včetně služeb s přidanou hodnotou jako zveřejňování novinek.

Po zhlédnutí prezentace IZIWIN, mi vedoucí katedry Obchodu zaslat tuhle poznámku … ,,Jeffe, chtěl bych formálně poděkovat studentům, kteří prezentovali IZIWIN … Byl to vynikající kus práce. Nejsem si jistý, že bych kdy viděl takto promyšlený podnikatelský záměr vysokoškoláků.“ Kevin Capuder, Chair of Business and Administration Department.

Kromě našich hostů, prezentace zhlédl také rektor UNYP, PhD. Andreas Antonopoulos, který také učí Technologii a podnikání v programu MBA, Chair of Business and Aministration Department Kevin Capuder a vedoucí MBA programů Aaron Johnson, který je v procesu rozvoje podnikání programu MBA na příští rok. 

Těšíme se na to, že jako první z mnoha jsme společným úsilím spolu se StartitUp, StartupYard a ČVUT mohli podporovat zájemce o e-commerce a jejich vlastní podnikatelské nápady, aby se zapojili a navštívili příslušné stránky těchto užitečných organizací; www.startitup.co , www.startupyard.cz , a ČVUT podnikatelský projekt eClub na Facebooku.

Hodně štěstí při ostatních závěrečných zkouškách a mějte hezké léto. Nemohu se dočkat, až uvidím další množství nápadů příští semestr!

Napsal Jeff Medeiros, E-commerce a Information Management  lektor(http://www.unyp.cz/academics/academic-departments/business-administration/jeff-medeiros)

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru