Na venkově, mimo Prahu, najdete v České republice spoustu krásných vesnic, klikatící se řeky, a hrady, které stojí na horách. Zde jsou naše tři nejlepší výlety v České republice, které si nemůžete nechat ujít, když studujete v UNYP.  Nezapomeňte si přibalit fotoaparát!

Za přírodou a vzrušením do jižních Čech
Nachází se asi 200 km od Prahy na horním konci oblíbeného lyžařského střediska. Stezka korunami stromů v Lipně  a rozhledna, která tam stojí,  dávají celý rok možnost výhledů na nádhernou Šumavu a na blízké jezero Lipno z plošiny, která stojí  40 metrů nad zemí! Za letních večerů je masivní dřevěný ochoz osvětlen a je odsud úchvatný výhled na západ slunce; můžete přitom naslouchat melodiím živých koncertů; milovníci adrenalinu mohou místo procházky zpět dolů využít místo toho suchý tobogán a svézt se s ním dolů!

Za českou romantikou
Zajeďte si autobusem do jihočeského města Český Krumlov, nebo ještě lépe – půjčte se auto a jeďte s několika přáteli, abyste si mohli po cestě dělat přestávky a vnímat krásné scenérie.  Toto romantické město pod zámkem je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, a je to skvělé místo, kde můžete ochutnat některé místní víno a jídlo. Když už tam jste, určitě nezapomeňte navštívit barokní divadlo v zámku!

Za kouzlem filmových hvězd
Karlovy Vary, známé také jako Carlsbad, jsou malebným lázeňským městem, které leží asi 130 km západně od Prahy. Od 19. století se Češi procházeli po dlážděných ulicích městka s keramickým hrnkem v ruce a popíjeli horkou a údajně „uzdravující“ pramenitou vodu, která protéká pod městem. Dnes je město většinou známo pro svůj každoroční filmový festival, který sem přivádí mezinárodní celebrity a masivní davy filmových fanoušků, ale stále ještě můžete ochutnat vodu, která má 72 stupňů Celsia z prodejen po celém městě, nebo pokud jste na ni přehnaně citliví, ponořit se místo toho do termální lázně v jednom z mnoha lázeňských hotelů!

Vyzkoušejte si život v gotickém hradu
Návštěva České republiky by nebyla úplná, kdybyste nepoznali některé z hradů v této zemi. Autobusem se po krátké cestě (jen 30 km), nebo na kole, kdy projíždíte krásnými scenériemi, z Prahy dostanete na jeden nejkrásnějších v zemi, na Hrad Karlštejn.  Hrad postavil v roce 1348 král Karel IV; pohádkový hrad je nejlépe si prohlédnout s průvodcem. K dispozici je malá vesnice, rámována klikatou cestou, která také vede k hradu a nabízí mnoho možností dát si oběd ve středověkém stylu; a na cestě zpátky určitě ochutnejte ty nejlepší palačinky na světě!

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru