Tři věci, které je třeba zvážit, než se přihlásíte ke studiu politologie

Politika je součástí každodenního života, i když se to nemusí vždy zdát samozřejmé. Žijeme v době neustálých změn: společnost a lidské interakce jsou v pohybu, ekonomika se transformovala a během minulého století došlo k mnoha geografickým změnám. V tomto článku se podíváme na tři věci, které musíte zvážit, pokud chcete studovat politologii, a proč.

Politika je všechno; všechno je politika
Je důležité pochopit, že během studia se na vše bude dívat politickou optikou. Mezinárodní konflikty, války, geografické změny, společenské změny – vše lze vysvětlit jako příčinu politické akce. Během studia pochopíte význam politiky ve společnostech 21. století a získáte analytické dovednosti. Hlavním cílem akademického programu je naučit studenty kriticky myslet a porozumět kořenům politiky 21. století.

Po studiu politologie se nemusíte stát politikem
Samozřejmě se můžete stát politikem, ale politologický titul vám otevře dveře k mnoha dalším profesím. Navíc většina politiků nestudovala politologii; mnozí z nich studovali ekonomii nebo práva, ať už by pak tato studia používali, nebo ne. Přestože je politologie dobrým základem pro kariéru v politice, pochopíte, jak funguje vláda a politický systém; být dobrým politikem znamená mnohem víc, než mít titul v určité oblasti.

Kdo jsem?
Mnoha lidem slovo politolog nic neříká, a tak je důležité vědět, jaké jsou možnosti kariéry po studiu. Mohl byste pracovat ve státní správě, pro nevládní organizace, v kanceláři politické strany, v diplomatických službách, médiích – možností pro vaši budoucí kariéru je mnoho. Podívejte se na další perspektivní kariérní příležitosti zde.

UNYP nabízí americký bakalářský program v oboru Politologie. Naši absolventi se shodují, že studium politologie jim dalo dobrý základ pro hledání budoucího povolání: získali ústní a písemné komunikační dovednosti, naučili se kriticky myslet a rozvinuli porozumění teoretickému rámce politologie. Více o našem akademickém programu a výhodách získání amerického titulu se můžete dozvědět zde.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru