Udávejte digitální trendy budoucnosti s titulem z Umění digitálních médií

V posledních deseti letech lze pozorovat vzestup digitálních médií jak z pohledu nárůstu poptávky po studijních oborech, tak i z hlediska vzniku nových pracovních příležitostí. Užívání sociálních médií celosvětově roste a to má za následek vytváření stále větší poptávky po kreativních profesionálech, kteří rozumí práci s textem, fotkami, grafikou, audiem i videem a kteří ví, jak používat inovativní přístupy při produkci kvalitního digitálního obsahu.

Proč studovat obor Umění digitálních médií na UNYPu?

  • Absolventi tohoto UNYP programu získají základ pro start kariéry v digitálním světě a to například v žurnalistice, digitálním marketingu, projektovém managementu, webdesignu, social media a content managementu.
  • Absolventi budou důkladně vybaveni k zapojení se do inovativních procesů v rámci rychle se vyvíjejícího světa eCommerce.
  • Studenti oboru Umění digitálních médií jsou na UNYPu v rámci práce na originálních projektech vedeni k aplikaci kritického myšlení a kreativních dovedností a přístupů.

Program je navržen tak, aby studentům umožnil osvojit si efektivní komunikační strategie použitelné na rozmanitá publika. Vychováváme budoucí experty, kteří jsou schopni se adaptovat a vyrovnat s neustále se měnícím digitálním světem. V posledním roce odborníci digitálního prostředí prokázali vysokou míru flexibility a všestrannosti především při adaptaci na vynucený přesun na „home office“ režim v rámci stále trvající globální pandemie. V situaci, kdy se v podstatě veškeré světové dění v rámci globálního lockdownu zničehonic „přesunulo“ do virtuálního prostoru, byly jejich schopnosti a zkušenosti v kurzu jak nikdy před tím. Samozřejmě doufáme, že se vše vrátí do normálu co nejdříve, ale při zvažování univerzitního oboru je vždy dobré myslet na fakt, že s tímto vzděláním budete mít možnost pracovat odkudkoli, aniž byste přicházeli o klienty.

Vysokoškolský program v oboru Umění digitálních médií Vás vybaví dovednostmi uplatnitelnými ve většině pracovních sektorů. 

Kariéra v oblasti digitálních médií se může lišit podle individuálních preferencí, akademické úrovně, dovedností a ambicí. V závislosti na pozici můžete pracovat v umělecké sféře, projektovém managementu, v redakci, nebo vytvářet interaktivní multimediální design. Můžete se poohlížet i po pozicích v televizním prostředí, reklamních agenturách, marketingu, web a game designu, vydavatelství nebo PR komunikaci. Přijde Vám to zajímavé? Přečtěte si véce o těch nejpopulárnějších kariérních možnostech v rámci digitálního světa. 

Digitální marketér

Digitální marketéři využívají širokou škálu metod, prostřednictvím kterých komunikují s klienty a podílejí se na podpoře prodejů. Navrhují, spouštějí, trackují a optimalizují digitální marketingové strategie a kampaně napříč všemi digitálními platformami. Obvykle se od nich očekává vedení integrovaných digitálních kampaní od prvotního nápadu až po implementaci. Běžně je možné pracovat jako in-house zaměstnanec anebo na volné noze pro vícero dlouhodobých klientů. 

Manažer sociálních médií

Manažeři sociálních médií mají na starosti digitální kampaně obvykle s cílem zvýšit povědomí o značce nebo produktu anebo aktivovat spotřebitele. V této pozici můžete mít na starosti online prezenci společnosti, vytváření mediálního plánu a obsahu, analýzu spotřebitelských dat, facilitaci zákaznického servisu nebo projektového managementu jednotlivých kampaní. Ve velkých organizacích může management sociálních médií hrát významnou roli. Stejná pozice pak může být v menších nebo středně velkých společnostech navázána na další marketingové nebo komunikační povinnosti.

Web Content Developer

Vývojář webového obsahu má v rámci týmu na starosti návrh a tvorbu obsahového plánu – vytváření příspěvků do blogu, produkci fotografií a videí. V menších společnostech manažeři sociálních médií obvykle převezmou tyto povinnosti na sebe. Je důležité mít základní technické dovednosti, jako například HTML a SEO. Díky úloze internetu v marketingových aktivitách obecně nemají web developeři o práci nouzi v žádném odvětví. K vytváření úspěšného a kvalitního obsahu je třeba být v kontaktu s mnoha lidmi. Tato profese zároveň vyžaduje důslednou orientaci na detail a schopnost efektivně řešit problémy.

Fotoreportér

Lidé na této pozici mají v principu za úkol poskytovat fotografie zachycující pravdivou a přesnou reprezentaci nejnovějších událostí. Většinou úzce spolupracují s novináři. Díky fotce by měly být čtenáři schopni lépe pochopit obsah sdělení nebo vyprávěný příběh. Tato profese vyžaduje dobré ovládání techniky fotografie, ale taky schopnost pracovat s lidmi, orientaci na detail, pokročilou znalost médií, dobrý time management a kapacitu pracovat pod tlakem.

Kreativní ředitel v digitální agentuře

Kreativní ředitel v rámci digitálního prostředí dohlíží na koncepty a kreativní výstupy kreativního týmu. Jeho úkolem je nacházet nejlepší způsoby, jak převést myšlenku do digitálního prostředí a vytvářet zajímavé kampaně pro sociální a digitální média. Kreativní ředitel musí znát nejnovější trendy a vývoj technologií, používat metriky k ovlivňování digitální strategie a vytvářet unikátní zážitky pro uživatele online prostředí.

Web project Manager

Na této pozici mají manažeři obvykle na starost vedení odborného týmu, který vyvíjí rozmanité internetové projekty. Pomáhají udržovat a rozvíjet životní cyklus projektů – od zadání a původního konceptu až k realizaci. Nastavují jednotlivé úkoly, definují fáze a vývojové priority, kterých je třeba dosáhnout. Úzce spolupracují s klienty, pracují na tom, aby bylo splněno jejich očekávání, a delegují jejich požadavky na členy týmu.

E-Business konzultant

E-Business konzultanti mají výjimečné komunikační dovednosti, projektové znalosti a specializují se na řešení problémů. Navrhují způsoby, jakými je možno posilovat a zlepšovat webové procesy a podporovat úspěšný vývoj firmy nebo businessu. Tito specialisté mají zkušenost v analyzování organizačních a infrastrukturních požadavků podniku. Navrhují vylepšení databázových systémů nebo efektivnější využití internetu a intranetu. Mohou pomáhat s vývojem softwarových řešení při zlepšování řízení zásob nebo online zákaznického servisu. E-Business konzultanti v závislosti na zkušenostech také poskytují odborné poradenství v rámci marketingových řešení, veřejného mínění, optimalizací webu. Experti se zkušenostmi z finančního nebo ekonomického sektoru mohou poskytovat podrobné poradenství v oblasti vylepšování business plánů. 

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru