University of New York in Prague otevírá nový magisterský obor Psychologie

University of New York in Prague s potěšením oznamuje, že Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky udělilo akreditaci jejímu nejnovějšímu magisterskému studijnímu programu v oboru psychologie.

UNYP je jednou z předních anglojazyčných vysokých škol ve střední a východní Evropě a nyní se stala první soukromou vysokou školou v České republice, která poskytuje ucelené vzdělání v oblasti psychologie. Jako jediná vysoká škola v České republice nabízí psychologické vzdělání v anglickém jazyce a zároveň je jednou ze dvou vysokých škol v Praze, které nabízejí tento obor. Absolventi tohoto programu posílí své teoretické základy v několika oblastech psychologie a současně získají specifické znalosti a profesní kompetence, které jim umožní výkon profese psychologa a eventuální zařazení do návazných specializačních příprav nebo postgraduálního vzdělávání. 

Ve většině zemí je pro vykonávání psychologické praxe nezbytné magisterské vzdělání. Magisterský studijní program na UNYP, v rámci kterého studenti musí absolvovat stáže, je pro studenty obzvláště atraktivní především kvůli možnosti získat dodatečné kvalifikace, potkat potencionálního zaměstnavatele nebo si vybudovat klientskou základnu. 

Studijní program v oboru psychologie poskytuje studentům ucelený přehled o nejširší psychologické problematice na magisterské úrovni. Program vychází z pokročilé úrovně teoretických předmětů (např. Aktuální témata obecné psychologie a psychologie osobnosti, Aktuální témata vývojové psychologie), které poskytují základ pro ukotvení návazných aplikovaných disciplín (klinická psychologie a psychologie zdraví, školní a pedagogická psychologie, psychologie práce). Nedílnou součástí studia jsou praxe a stáže, které poskytují absolventům možnost osvojit si získané poznatky a dovednosti v praxi. Zásadní součástí je též příprava k samostatné vědecké činnosti a možnosti další vědecké specializace. Studijní program klade na studenty vysoké nároky a to jak v oblasti teoretické přípravy, tak v oblasti realizace praxe a vědeckého projektu. Studijní program je koncipován tak, aby byl v souladu s mezinárodními požadavky European Diploma in Psychology pro magisterský stupeň v oboru psychologie. Program je vyučován předními odborníky v oboru psychologie z České republiky, USA, ale i řady dalších zemí, jako je Edel Sanders, Ph.D. kandidátka v oblasti vzdělávání a psychologie na University of Cambridge, Dr. Julia Shaw, Ed. D. v oblasti vývoje člověka a psychologie na Harvard University, doc. PhDr. Marek Preiss, Ph.D., vedoucí oddělení klinické psychologie Národního ústavu duševního zdraví, doc. PhDr. Radek Ptáček, Ph.D., vedoucí oddělení vzdělávání České lékařské komory a Dr. Filip Smolík z Akademie věd ČR. 

„Akreditace tohoto programu je přímým důsledkem nedávných změn na UNYP a celkového pozvednutí étosu školy. Jsem nesmírně ráda, že mohu být součástí dynamického týmu zde na univerzitě,“ říká Edel Sanders, vedoucí katedry psychologie na University of New York in Prague. Katedra nedávno udělala několik významných zlepšení, které zahrnují každoroční studentskou vědeckou konferenci, založení nového výzkumného centra (Center for Advanced Behavioral Research) a spoluzaložení odborného časopisu Psychology Observer. „Vysoké akademické nároky katedry psychologie vyvažuje přátelská atmosféra, která na univerzitě panuje. Je mi ctí, že mohu na UNYP přivítat docenta Radka Ptáčka jako garanta našeho nového magisterského programu,“ dodává Edel Sanders. 

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru