Univerzita La Salle spojila síly s UNYP. Výsledkem je magisterský program v oboru Komunikace

Na University of New York in Prague si zakládáme na vytváření skvělých partnerství s ostatními univerzitami, abychom mohli našim studentům přinést co nejlepší možnosti studia. Minulý rok byl náš partner, La Salle University´s Business School, jmenován Princeton Review už podruhé za sebou nejlepší školou.

Vztah UNYPu a La Salle začal v roce 2003, ale v roce 2016 jsme spojili své síly a přinesli našim studentům La Salle magisterský program Strategická komunikace sem do Prahy. Program sleduje přesný studijní plán jako program ve Spojených státech a je navržen pro profesionály, kteří při studiu pokračují v budování svých kariér. Studenti navštěvují intensivní kurzy dva po sobě jdoucí víkendy měsíčně a po ukončení kurzu mají dva týdny na to, aby dokončili všechny úkoly a projekty. Profesoři z La Salle dokonce létají do Prahy, aby zde učili.

”Tento formát zaručí studentům, že získají stejné znalosti jako studenti klasického semestrálního kurzu,” říká Todd Nesbitt, vedoucí katedry komunikací na UNYP, který má program na starosti.

Obsah programu, jeho flexibilita, diverzita a studenti i vyučující z několika různých zemí. To dělá program v Praze zcela jedinečným. ”Nyní více než kdy jindy je profesionální komunikace otázkou strategie,” říká Nesbitt. ”Velké množství platform a možností využití komunikace ještě neznamená úspěch. Jedna věc je mít přistup k několika různým kanálům, ale něco úplně jiného je efektivně komunikaci využít k dosažení cílů.”

Profesoři pomáhají studentům najít práci a pořádat akce pro absolventy poté, co ukončí program. Podle Nesbitta najdou studenti uplatnění v PR firmách, telekomunikačních společnostech, novinách, informačních technologiích, marketingu, politice či malých firmách.

UNYP studentka Danai Baouraki momentálně program studuje. Na magisterském programu Strategická komunikace se jí líbilo to, že má program skvělou návaznost na bakalářský program, který vystudovala, a také to, že dostala možnost během studií pracovat.

”Vše je poměrně nezávislé, takže zvládnu balancovat práci, školu a osobní život”, říká Danai. ”Hodiny jsou sice náročné a je třeba se toho hodně naučit, ale není to nemožné a profesoři strukturují hodiny tak, že pochytíte co nejvíce informací a stihnete všechnu práci.”

Baouraki říká, že by určitě tento program doporučila. ”Doporučila bych ho hlavně studentům, kteří chtějí získat americký titul a zároveň získat potřebné praktické znalosti. Studiem nezískáte jen teoretické znalosti, ale také zjistíte, jak to funguje v praxi.”

Pokud byste chtěli pracovat na své kariéře, magisterský program Strategická komunikace je pro vás to pravé. Jak říká Nesbitt: ”Svět komunikace ve 21. století nezná hranice.”

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru