UNYP představuje 5 tipů na výběr správného MBA zaměření

Mnoho našich rozhodnutí jsou nějakým způsobem ovlivněna globální společností a sociálními sítěmi: například jaký telefon si pořídit, kdy si nechat zkontrolovat funkčnost brzd, kterou restauraci zvolit pro narozeninovou večeři. Jistá rozhodnutí však vyžadují víc než jen „průzkum“ na Googlu, a jedním z nich je jistě výběr vhodného MBA programu.

Možnost zvolit si MBA program se zaměřením na Management, který Vás vybaví širokou a univerzální sadou znalostí, je tu samozřejmě vždy. Jsou tu však i další specializace a ty s sebou přináší jiné možnosti a perspektivy. Specifičtější zaměření například na finance nebo marketing mohou poskytnout konkrétnější podklad pro Vaši vysněnou budoucí kariéru. MBA programy University of New York in Prague poskytují rozsáhlé vzdělání, které posune Vaši kariéru na jinou úroveň, ať už máte v plánu nastartovat svůj vlastní business, stát se viceprezidentem v mezinárodní korporaci, nebo chcete zdokonalit svoje business dovednosti a znalosti. V podobném duchu, jako si absolventi bakalářského studia vybírají magisterský program, si mohou studenti MBA zvolit své zaměření před tím, než kurz začnou – což je mimochodem v americkém vzdělávacím systému velmi běžné.

Pokud uvažujete nad studiem MBA programu na UNYPu, pravděpodobně už jste se zamýšleli nad tím, které zaměření by pro Vás bylo tím nejvhodnějším. University of New York in Prague nabízí pět různých MBA specializací: ManagementPodnikáníFinanceMarketing a Projektový management. V případě, že se nemůžete rozhodnout pro konkrétní specializaci, pročtěte si náš návod na výběr specifického programu.

Jak vybrat nejvhodnější zaměření Vašeho MBA programu na University of New York in Prague

Udělejte si pořádný průzkum

MBA program je velkou finanční i časovou investicí. Před takto zásadním rozhodnutím se vyplatí prostudovat Vaše vysněné organizace, resp. požadavky na pracovní pozice v rámci Vašich oblíbených společností. To Vám může poskytnout vcelku dobrý vhled do problematiky a vybaví Vás to jakýmsi rozhodovacím kompasem. Vyhledejte zástupce z předních společností v oboru Vašeho zájmu, na online konferencích a náborových akcích diskutujte Váše motivy a plány. Tyto konverzace a zpětná vazba Vám může velmi pomoci při výběru toho nejlepšího zaměření. Jakmile se do programu zapíšete, ujistěte se, že uděláte maximum pro využití všech výhod, které MBA programy a UNYP komunita nabízejí! Největším přínosem naší školy jsou jednozančně profesoři, kteří na UNYPu přednášejí: jejich zkušenost z reálného business světa se mísí s pevným akademickým základem, přičemž nabízejí ucelený učební plán, který přesahuje teoretickou hranici učebnic. Vzdělání částečně předávané na základě jejich pracovních zkušeností pomáhá studentům porozumět konkrétním problémům a každodenním praktikám, kterým můžou v jistých situacích čelit.

Zamyslete se nad svoji minulostí 

Studium MBA vyžaduje oproti magisterským programům předchozí pracovní zkušenosti. Je dobré si ujasnit, čeho jste si na předchozích zaměstnáních vážili a co naopak nebyl Váš šálek čaje – Vaše nejlepší momenty, úspěšné projekty a oblíbené činnosti Vám mohou napovědět, jaké pozice a druh odpovědnosti by pro Vás do budoucna mohly být ideální a uspokojivou volbou.

Rozšiřujte svoje sociální a profesní sítě

Nejistí studenti často váhají nebo se ostýchají objevovat všechny dostupné možnosti a cesty. Buďte stateční a sebevědomí – nikdy nepromarněte příležitost rozšířit si svoji sociální síť, dokonce ani, když si zatím nejste stoprocentně jistí, kterým směrem se vyvíjí Vaše kariéra. Někdy se stává, že studenti načerpají od profesionálů z různých odvětví nečekanou inspiraci, získají jinou perspektivu, což v důsledku může vyústit v zájem o obor, o kterém nikdy před tím neuvažovali. Buďte proaktivní, nevyhýbejte se příležitostem, vyhledávejte HR náboráře a headhuntery, propojujte se s členy fakulty, seznamujte se se studenty ze všech ročníků a oborů, využijte jedinečných zdrojů, které jsou Vám k dispozici, na maximum.

Objevte svou vášeň 

Dovolte Vašim interním a profesním zájmům, aby Vám ukázaly správnou cestu. Vždy tak dojdete ke správnému rozhodnutí. Nemusí to být vždy patrné na první pohled, ale Vaše kariérní ambice a osobní zájmy se vždy někde protínají. Dokonce, i když máte dojem, že Vaše MBA specializace úplně nezapadá do konceptu a zdánlivě nemá s vašimi osobními zájmy nic společného, najděte způsob, jak této situace využít a „vydobuďte“ si svoji vlasní cestu. Mluvte s akademickými poradci, komunikujte svoje zájmy a úmysly, nechte je, aby Vám poradili a pomohli upravit Vaši MBA cestu vyloženě na míru. Koneckonců zájem a nadšení pro určitý business nebo odvětví jsou vždy těmi důležitějšími faktory.

Buďte flexibilní

Nic netrvá věčně. Výběr MBA programu se zaměřením na Finance neznamená, že musíte nutně v tomto odvětví zůstat napořád – kdykoli můžete jednoduše přesměrovat svůj zájem na jinou stránku podnikání. Vždy je zde prostor pro růst a inovaci – jak v rámci samotného MBA zaměření, tak i později s tím, jak se budou kumulovat Vaše zkušenosti a znalosti. Vaše zájmy a aspirace se budou vyvíjet a měnit.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru