UNYP přijel na brněnský veletrh Gaudeamus metrem

Chtěli jste někdy navštívit New York, ale fyzicky zůstat v České republice? University of New York in Prague (UNYP) přivezla do Brna vagón newyorského metra, červené schody z Time Square a tým učitelů, absolventů a studentů, kteří návštěvníkům představili, proč může být vzdělávání na soukromé škole kvalitnější než na škole státní. Podle průzkumu portálu vysokeskoly.cz, provedeného pro UNYP, by 52 % středoškoláků uvažovalo o studiu na soukromé vysoké škole z důvodu menšího množství žáků na učitele než na veřejných vysokých školách. U stánku se návštěvníci mohli také setkat s úspěšným českým youtuberem a influencerem Martinem Carevem, který v současné době studuje obor Komunikace a média na UNYP.

Více jak 25 000 studentů z České republiky mělo možnost získat informace o univerzitě, jejích programech, sportovních aktivitách a klubech od týmu současných studentů, absolventů a zaměstnanců UNYP. Pro komplexnější dotazy byl na místě i Dan Šťastný, děkan katedry obchodní administrativa. Studenti se nejčastěji ptali, jak UNYP svým studentům pomáhá v budování kariéry během studia a po jeho skončení a jaké jsou pro ně možnosti, když chtějí studovat v USA, aniž by platili školné. UNYP kromě kariérního oddělení nabízí více než 40 přímých partnerství nad rámec programu Erasmus+, díky kterým mohou její studenti strávit semestr v USA či jinde ve světě.

„Prostředí soukromé vysoké školy nabízí osobnější vztah mezi vyučujícími a studenty. Ten je založen na partnerství, diskuzi a pomoci studentům objevit a zpracovat nové informace, nikoliv na pouhé zapamatování a opakování toho, co řeknou učitelé. Studium na UNYP simuluje požadavky, které na studenty čekají v profesním životě. Jedním z důvodů, proč jsme na brněnský veletrh Gaudeamus přijeli, je pomoc zájemcům o studium na vysoké škole pochopit přidanou hodnotu našeho přístupu,“ říká Dan Šťastný.

Téměř polovina studentů se domnívá, že nástupní plat pro absolventy soukromých vysokých škol je o 10-30 % vyšší, než u absolventů veřejných vysokých škol.

UNYP také provedl krátký průzkum na portálu vysokeskoly.cz, který je partnerem veletrhu Gaudeamus. Průzkum ukázal, že mezi důvody, proč studenti zvažují studium na soukromé vysoké škole, patří menší počet žáků na učitele a lepší uplatnění po studiu. 27% respondentů si také dokáže představit, že by si vzali studentskou půjčku, aby mohli studovat na soukromé vysoké škole. Téměř polovina z dotázaných se domnívá, že nástupní plat pro absolventy soukromých vysokých škol je o 10-30 % vyšší, než u absolventů veřejných vysokých škol.

Známý influencer a student UNYP Martin Carev u stánku diskutoval s návštěvníky o tom, co se mu na škole nejvíc líbí. „UNYP mě baví, protože vytváří multikulturní komunitu a učí mě, co se mi v budoucnu bude hodit. Studenti sem přicházejí z různých zemí světa, učitelé jsou téměř výhradně rodilí mluvčí angličtiny a každý týden se tu pořádá spousta sportovních a kulturních aktivit,“ říká Martin Carev.

Stáhněte si tiskovou zprávu.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru