UNYP slaví 15 let prvotřídního vzdělávání

Praha, 27. června 2013 – University of New York in Prague (UNYP) je hrda na svou historii a na svou úspěšnou snahu stát se přední vysokou školou amerického stylu poskytující vzdělávání v anglickém jazyce.  UNYP byl založen v dubnu 1998 ve spolupráci se State University of New York, New Paltz a State University of New York, Empire State College (www.esc.edu). V roce 2013 po několika letech úspěšného růstu z hlediska počtu studentů, akademické reputace a budování vztahů s různými pražskými vysokoškolskými institucemi a mezinárodními společnostmi, UNYP slaví již 15. rok kvalitního vysokoškolského vzdělávání získáním americké akreditace Mezinárodního shromáždění kolegia pro obchodní vzdělávání (IACBE, www.iacbe.org)
pro své obchodní programy.  UNYP je jedinou institucí, jež v České republice nabízí programy s tímto
certifikátem. 

V roce 2001, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky (www.msmt.cz) oficiálně uznalo UNYP jako soukromou vysokou školu. V současné době je Ministerstvem školství akreditováno pět bakalářských programů, po jejichž absolvování uděluje UNYP bakalářský titul: obchodní administrativa, psychologie, komunikace a masmédia, evropská obchodní administrativa a mezinárodní ekonomické vztahy.

UNYP má od roku 2001 akreditaci a osvědčení British Accreditation Council for Independent Further and Higher Education (Britské akreditační rady pro nezávislé další a vyšší vzdělávání, www.the-bac.org) jako instituce poskytující vyšší vzdělání.

V roce 2002 UNYP spustil magisterský studijní program celoživotního vzdělávání v oboru komunikace ve spolupráci s La Salle University Philadelphia v Pensylvánii v USA (www.lasalle.edu).

V roce 2004 UNYP začal nabízet program Master’s of Business Administration (MBA) ve spolupráci se švýcarským Institut Universitaire Kurt Bösch (IUKB, (www.business.iukb.ch).  Tento program byl rovněž akreditován v roce
2004 Českou asociací MBA (CAMBAS, www.cambas.cz) jako program celoživotního vzdělávání v České republice.

UNYP je od roku 2005 začleněna do AACSB International (www.aacsb.edu), přední mezinárodní asociace pro podporu vysokých škol obchodu. “AACSB International je členská asociace vzdělávacích institucí, obchodních, neziskových a státních organizací, která se věnuje podpoře vyššího vzdělávání v obchodní administrativě a managementu. Členství s sebou nenese automatickou akreditaci.“

V roce 2009 UNYP zahájil partnerství s University of Greenwich v Londýně (http://www2.gre.ac.uk/), jež má mezinárodní renomé v oblasti bakalářských i magisterských programů celoživotního vzdělávání. Ve spolupráci s University of Greenwich in London, UNYP nabízí take obor v oblasti práva – LL.M in International and Commercial Law.

Zároveň v roce 2009 UNYP začal spolupracovat s University of Bolton ve Velké Británii UK http://www.bolton.ac.uk/Home.aspx), jež nabízí širokou škálu magisterských programů celoživotního
vzdělávání a postgraduálních studijních programů a která získala světovou proslulost díky svému rozsáhlému výzkumnému středisku. Ve spolupráci s University of Bolton, UNYP nabízí Ph.D in Publication v nejrůznějších akademických oblastech.

Také v roce 2009, UNYP začal nabízet vlastní Master of Business Administration (MBA) pro studenty, kteří hledají MBA partnerských programů. Tento program je nyní plně akreditován americkou IACBE.

Rovněž v roce 2009, ve spolupráci s La Salle University v Phildelphia (www.lasalle.edu), USA, UNYP začal nabízet magisterský program celoživotního vzdělávání v klinicko-poradenské psychologii.

V roce 2010, Katedra psychologie získala akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT, www.msmt.cz).

UNYP je od roku 2010 členem CEEMAN – Central and East European Management Development Association (Sdružení pro rozvoj managementu ve střední a východní Evropě, www.ceeman.org), největšího sdružení poskytovatelů obchodního vzdělávání ve střední a východní Evropě.

UNYP je od roku 2011 kandidátem na akreditaci při Association of MBAs (Asociace MBA). AMBA UNYP je členem Association of MBAs (Asociace MBA, www.mbaworld.com/accreditation). Je nestrannou mezinárodní autoritou v oblasti postgraduálního obchodního vzdělávání, která byla založena v roce 1967. AMBA je jednou z předních
akreditačních agentur pro postgraduální obchodní vzdělávání a její akreditační servis představuje celosvětový standard pro všechny programy MBA, DBA a MBM.

V roce 2012 se Katedra Business Administration stala kandidátem pro akreditaci Mezinárodní shromáždění
Collegiate Business Education (IACBE, www.iacbe.org).

V roce 2013 programy Masters of Business Administration (MBA) a Evropský Bakalář v oboru Business Administration jako získaly akreditaci amerického nezávislého Mezinárodního shromáždění kolegia pro obchodní vzdělávání – International Assembly for Collegiate Business Education (IACBE, www.iacbe.org).

V průběhu několika málo let se UNYP stal synonymem pro vysoce kvalitní vzdělávací programy se silným zaměřením na svobodná umění a odborné magisterské programy celoživotního vzdělávání poskytující multikulturní a mezinárodní perspektivu. Dnes vysoká škola a její mezinárodní pedagogický sbor vzdělávají přes 600 studentů z více než 65 zemí světa. UNYP je hrdý na své úspěchy a na schopnost propojit bohatou akademickou tradici České
republiky s americkým a evropským vysokoškolským vzděláváním.  Dnes se tým pedagogů a odborníků UNYP dívá do budoucna s nadšeným očekáváním dalšího rozvoje a mnoha dalších úspěchů v příštích letech.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru