UNYP spojuje síly s Českým olympijským týmem a Jaromírem Jágrem

University of New York in Prague, prestižní anglickojazyčná soukromá vysoká škola v ČR, s hrdostí oznámila na tiskové konferenci přímo v budově školy na Londýnské ulici nové stěžejní partnery. Partnerství s Českým olympijským týmem, Rytíři Kladno a projektem Ekonomické olympiády se stanou hlavními pilíři dlouhodobého projektu navazovat sportovní a akademické spolupráce s cílem maximálně podporovat budoucí lídry.

„Klíčem k úspěchu je rozvíjet stejnou měrou zdravou mysl i tělo. UNYP od roku 1998 nabízí kromě špičkového akademického vzdělání svým studentům i možnost sportovat – poskytujeme přístup do posiloven, plaveckého bazénu, máme vlastní sportovní UNYP Blazers týmy. Dnešní oznámení by tedy pro nikoho nemělo být překvapením,“ řekl na úvod tiskové konference generální manažer UNYPu Sotiris Foutsis.

UNYP minulý rok v návaznosti na úspěšné a stále se prohlubující čtyřleté partnerství s florbalovým týmem Sparty Praha otevřel studijní program Business Administration se zaměřením na Sportovní management. I za hranicemi světa florbalu lze mezi sportovci pozorovat velký zájem o studium obchodně zaměřeného sportovního programu, jenž je alternativou k tradičním a spíše vědecky zaměřeným sportovním programům. Jako výsledek této snahy otevře UNYP v následujících letech novou kapitolu díky těmto novým partnerstvím:

Český olympijský výbor

UNYP se v období od ledna 2022 do konce roku 2026 stane oficiálním vzdělávacím dodavatelem Českého olympijského týmu, přičemž bude operovat jako hlavní partner projektu Duální kariéra. Ten podporuje současné i dřívější atlety v přípravách a přechodu na život po skončení jejich profesionálních kariér. UNYP je hrdý na to, že byl Českým olympijským výborem vybrán, aby se podílel na akademickém rozvoji budoucích sportovních lídrů a ambasadorů reprezentujících Českou republiku po celém světě.  

Rytíři Kladno

UNYP sdílí s Jaromírem Jágrem a jeho týmem Rytíři Kladno stejnou vizi – podporovat mládež a především pak znevýhodněnou mládež v České republice. V této sdílené představě partnerství vzniklo a bude se rozvíjet. UNYP je hrdý na to, že může podpořit Rytíře Kladno v procesech přestavby kádru a rekonstrukce jejich domácí arény. Pevně věříme, že naše spojení pomůže k budování nové generace českých hokejistů, kteří budou vynikat na ledě i mimo něj.

Ekonomická olympiáda

Partnerství UNYPu s projektem Ekonomické olympiády slibuje zvýšení ekonomické gramotnosti české mládeže. Na UNYPu věříme, že právě tohle je jeden ze zásadních aspektů pro úspěch České republiky jakožto silného evropského obchodního partnera v dlouhodobém horizontu. Výuka ekonomických hodnot a dovedností v raném věku dopomůže k spoluvytváření zodpovědné nastupující generace s pozitivním vztahem k financím a investicím.

Samotná tisková konference byla zakončena odhalením nové umělecké instalace od česko-kanadského umělce Davida Strauzze. David je progresivní a respektovaný street art umělec, který tvoří v rámci veřejného prostoru po celé České republice. Práci, kterou vytvořil specificky pro UNYP, zobrazuje lídry, kteří si zaslouží uznání za obrovské osobní oběti a práci, kterou vynaložili při ochraně demokracie a svobody. Jeho instalace, kterou vystavil před budovou knihovny UNYPu, reprezentuje hluboký význam ve svobodě projevu a vzdělávání pro demokracii.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru