UNYP spouští ve spolupráci s University of Bolton nový magisterský program „Strategická komunikace“

Po téměř dvouletém výzkumu, důkladném plánování a intenzivní spolupráci s významnými partnery UNYP společně s University of Bolton oficiálně spouští nový magisterský program specializovaný na „Strategickou komunikaci“

Pokud Vaše plány pro tento akademický rok kvůli omezeným možnostem cestovat nebo náhlým změnám v zaměstnání nevyšly a Vy přemýšlíte co s časem od konce října, velmi rádi Vás uvítáme na UNYPu v našem zbrusu novém magisterském programu Strategická komunikace. Zároveň s potěšením oznamujeme, že všem našim absolventům poskytujeme 20% slevu na celkové školné. Pokud je magisterský titul Vaším plánem a chystáte se zpátky do vysokoškolských lavic, přečtěte si o programu a naší nabídce víc.

Revitalizovaný magisterský program „Strategická komunikace“ je prakticky zaměřeným kurzem navrženým tak, aby pomohl studentům rozpoznat a adresovat reálné komunikační výzvy a problémy a efektivně oslovovat příslušné cílové skupiny a publika. Tento obor je fantastickým a širokým expertním prostředím, ze kterého mohou benefitovat absolventi i profesionálové z oblastí businessumezinárodních vztahů i informačních technologií. Komunikace je stěžejním nástrojem pro ovlivňování veřejnosti a veřejného mínění a v neustále se měnícím globálním prostředí představuje pro experty, kteří využívají strategické plánování k oslovování konkrétních cílových skupin, rozdílovou výhodu. Už pouhé porozumění mediálním zdrojům a jejich využití v rámci organizace může vést k dosahování lepších výsledků a plnění definovaných cílů.

„Když se řekne komunikace, nemyslí se tím pouze proslovy, veřejné vystupování nebo poznávání nových lidí, ale spíše úplný základ našich osobních i profesních životů, které byly postupně ovládnuty a integrovány do komplexních komunikačních systémů – tzv. procesem mediatizace společnosti. Komunikace a média jsou tak hluboko zakořeněny do naší existence, že je třeba o efektivní komunikaci přemýšlet kreativně a především pak v souvislostech účinných strategií. To je důvodem, proč může být studium oboru „Strategické komunikace“ prospěšné v podstatě komukoli“, tvrdí Dr. Todd Nesbitt, vedoucí katedry komunikace a masových médií na Univesity of New York in Prague.

Zásadní rozdíl, který odlišuje tento program od podobně zaměřených programů z oblasti komunikace a médií, je v tom, že osnovy a struktura tohoto programu nebyly navrženy akademiky „izolovanými“ od reálného světa businessu, což je ve vysokém školství relativně běžnou praxí. Naproti tomu program vznikal na základě intenzivní spolupráce s profesionály z oblastí PR, IT, mediálního výzkumu a marketingových agentur a to s jednoznačným cílem: efektivně a precizně posoudit současné potřeby zaměstnavatelů. Zástupci organizací jako jsou Microsoft, SAP, nebo i PR a marketingových agentur se přímo podíleli na tvorbě a realizaci tohoto programu.

Magisterský titul z oboru Strategická komunikace od UNYPu ve spolupráci s University of Bolton Vám umožní spoluvytvářet budoucnost Vašeho odvětví

V průběhu ročního programu se studenti naučí identifikovat, vnímat a analyzovat komunikační mechanismy, získají pokročilou znalost práce s rozlišnými mediálními platformami, dostanou možnost zkoumat možná řešení nejrůznějších současných problémů, vyhodnocovat komunikační sdělení a jejich dopad na různá publika, rozvinou smysl pro komunikační etiku. Absolventi tohoto programu budou schopni a oprávněni nakopnout kariéru v oblastech obchodu a průmyslu, vládních i sociálních služeb, mediální produkce, kreativního psaní, HR, on-air médií, inzerce i vzdělávání. Strategická komunikace nebyla v ČR nikdy relevantnějším oborem – v posledních letech se ČR stala prominentním centrem a útočištěm mnoha technologických a mediálních firem, které mají stále velké problémy s náborem kompetentních zaměstnanců. I majitelé lokálních společností si začínají uvědomovat, jakou hodnotu s sebou komunikační profesionálové do organizace přinášejí – od definování komunikačních cílů a nastavení komunikačních aktivit až po tvorbu brandu a v konečném důsledku pak navyšování prodejů. 

Jaká je definice vztahu mezi UNYPem a University of Bolton?

UNYP je hrdým partnerem University of Bolton už více než 10 let. V rámci této spolupráce jsou nabízeny magisterské programy se zaměřením na Mezinárodní management a Strategickou komunikaci. Naše programy vybavují studenty praktickými znalostmi a připravují je na relevantní situace v reálných pozicích. Programy jsou vyučovány etablovanými a význačnými členy naší fakulty s podporou předních profesionálů z nejrůznějších oblastí. Jsou navrženy tak, aby studentům umožnily kombinovat studium se zaměstnáním, přičemž probíhají v tzv. hybridním formátu o víkendech. Studijní moduly jsou rozplánované od října do dubna s následným obdobím vyhrazeným pro práci na diplomové práci nebo prakticky zaměřeném konzultačním projektu. Formálním výstupem studia je britský postgraduální diplom. 

Partnerství UNYPu s University of Bolton se bude nadále rozšiřovat. V současné době je v plánu otevřít další dva programy: Podnikání a inovace, Datová analýza a technologie. 

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru