UNYP a SUNY Empire State – 20 let partnerství, které přineslo americké tituly do Prahy

Poslední dvě desetiletí spojily své úsilí University of New York in Prague a State University of New York (SUNY), Empire State College, aby mohly nabídnout studentům v Praze nejlepší vysokoškolské vzdělání. Přestože se jedná o velmi úzké partnerství, mnoho studentů stále neví, jaké výhody toto spojení přináší. Naštěstí nám Dr. Sheila Aird, která na univerzitě zastupuje SUNY Empire, prozradila, co partnerství pro studenty znamená. “Partnerství UNYP se SUNY Empire State College je ojedinělé v tom, že umožní studentům v Evropě získat americký bakalářský titul,” říká Dr. Aird. Přečtěte si pár informací o SUNY Empire State College a o jejím vztahu k UNYPu.

Proč SUNY Empire

Studenti mohou získat americký titul z mezinárodně uznávané instituce. Empire State College je součástí největší všeobecné státní univerzity ve Spojených státech a je akreditována Middle States Commission on Higher Education jako fakulta State University of New York.

Také nabízí jedinečný a netradiční přístup k učení. Zaměstnanci Empire State College pracují se studenty na vytvoření vzdělávacího plánu, který nejlépe vyhovuje jejich požadavkům a který jim pomůže dosáhnout jejich cílů. Také využívají různé online zdroje k propojení studentů z různých kontinentů. “Studenti v evropské lokaci nezískávají jiný typ vzdělání,“ říká Dr. Aird. “Získají úplně stejné vzdělání jako studenti ve Spojených státech a mohou se podílet na mnoha projektech Empire State College díky několika zdrojům, které jsou jim k dispozici.“

Dvojitý UNYP a SUNY/ESC diplom

Nejvýznamnější výhodou tohoto partnerství je možnost získat jak americký, tak český bakalářský titul. Aby mohli odpromovat s americkým titulem, musí studenti získat 124 kreditů a odevzdat závěrečný projekt nebo diplomovou práci. Studenti, kteří si zvolí český titul musí získat 128 kreditů, udělat státní zkoušku a obhájit svou diplomovou práci. Tato volba dvojího diplomu se dá zvládnout klasicky během čtyř let a bez žádných dalších poplatků.

Co vztah UNYP a SUNY Empire State College znamená pro studenty

SUNY Empire State College má svou sadu požadavků, které student na UNYP musí splnit, aby získal dvojí diplom nebo americký bakalářský titul.

Pro studenty UNYP je interní přechod z UNYP do SUNY/ESC poměrně jasný. Studenti začínají tím, že si zapíšou obecné kurzy a další kurzy skrz UNYP. Jakmile dosáhnou 60 kreditů a splní další kritéria Empire State College, studenti jsou pozváni na seznamovací akci a projdou interním transferem, díky kterému se stanou oficiálními studenty SUNY/ESC. V této době pracují zaměstnanci Empire State College se studenty, aby zajistili, že dosáhnou všech jejich vytyčených cílů a splní požadavky k získání amerického bakalářského titulu a zároveň dokončí studium na UNYP.

Tohle je stručný úvod do SUNY Empire State College. Pokud stále přemýšlíte, jestli je americký bakalářský titul pro vás to pravé, ptejte se! Zastavte se v kanceláři SUNY Empire ve čtvrtém patře v areálu univerzity UNYP a vše přímo proberte s Dr. Aird. Ona je vždy k dispozici a velmi ráda všem studentům pomůže.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru