UNYP tým spouští novou aplikaci, která vás vezme na večeři – Czech Friendly

Ochutnejte rozmanitost! To je motto nového projektu nazvaného Czech Friendly, který na jednom místě sjednotí nejlepší etnická jídla v Praze. Nejenže objevíte autentický ruský boršč, turecký kebab nebo indickou samosu, ale také se dozvíte něco o jejich původu.

Tým mladých podnikatelů je vytvořen ze studentů, bývalých absolventů a zaměstnanců University of New York in Prague – Hang My, Andrey Kulkin, Rikky Curtis, Ekaterina Kokkalou a Natalia Szelachowska. Jejich znalosti a zkušenosti zde našly uplatnění a vznikl tak cenný projekt pro český trh s názvem Czech Friendly. Nápad se zrodil jako diplomová práce Andreye Kulkina a brzy se rozrostl do takové velikosti, že získal dotaci skrz sponzorský program od Vodafone.

Mezinárodní tým UNYP pečlivě vybral kavárny a restaurace v Praze, které jsou spravovány představiteli různých národností. Společně se s námi podělili o jejich příběh a exkluzivní recepty, takže se můžete přiučit o daných kulturách a vychutnat si jejich tradiční jídlo.
Brzy poznáte dané restaurace díky speciálních nálepkám na dveřích a tištěné mapě. Vše najdete i na mobilní aplikaci nebo na jejich webové stránce.

Czech Friendly používá dotaci od Vodafone na výrobu videí a vytváření mobilní aplikace. Přesto k dosažení vytyčeného cíle projektu ještě stále chybí peníze, takže se snad brzy podaří získat financování.

Jídlo je o dělení se. Jídlo je o identitě. Jídlo je společná zkušenost. Dobrou chuť! 

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru