UNYP úspěšně získal Americkou profesionální akreditaci

Prohlášení k akreditaci od IACBE

UNYP Graduation Ceremony of 2013, ACBE from UNYP videos on Vimeo.

Praha, 27. června 2013 – University of New York in Prague (UNYP) dnes na tiskové konferenci oznámila, že jejich program celoživotního vzdělávání Masters of Business Administration (MBA) a Evropský Bakalář v oboru Business Administration jako první získaly akreditaci amerického nezávislého Mezinárodního shromáždění kolegia pro obchodní vzdělávání – International Assembly for Collegiate Business Education (IACBE, www.iacbe.org).

Akreditace IACBE je certifikátem stvrzujícím kvalitu obchodních programů nabízených UNYP. UNYP tak poskytuje první a jediné programy s akreditací IACBE v České republice. Je také první institucí akreditovanou IACBE v regionu CEE. Tato významná americká akreditace obchodních programů UNYP doplňuje stávající certifikát udělený univerzitě Britskou akreditační radou (BAC, www.the-bac.org). 

„Je to uznání našeho úspěchu při plnění stanoveného cíle, kterým je připravovat studenty na úspěch ve  světě mezinárodního obchodu. Svým studentům poskytujeme silné základy v oblastech řízení podniků a rozpoznání role kulturních odlišností v mezinárodním managementu“, okomentoval ocenění Dr. Andreas Antonopoulos, rektor University of New York in Prague.

Tyto mezinárodní akreditace se přidávají k akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, kterou UNYP získal v roce 2001, a která je neustále obnovována (MŠMT, www.msmt.cz).

UNYP tak skutečně hrdě nabízí svou „trojí“ (českou, americkou a britskou) akreditace ke svým bakalářským i magisterským obchodním programům.

O IACBE

IACBE bylo založeno v roce 1997 v reakci na potřeby vyjádřené předsedy hlavních akademických děkanů a vedoucích kateder, kteří chtěli takový akreditační proces, který byl řízený misí a na bázi akademických výsledků. IACBE je uznáváno Radou pro akreditaci vysokého školství (CHEA) jako přední organizace v přidělování akreditací programům obchodního vzdělávání zaměřeným na konkrétní cíle a výsledky nabízeným na vysokých školách a univerzitách celého světa, jež v první řadě myslí na své studenty. 

Posláním IACBE je podporovat a uznávat excelenci v podnikovém vzdělávání v institucích vyššího vzdělávání po celém světě, jak na bakalářské a magisterské úrovni, a to prostřednictvím specializovaných akreditací obchodních
programů. IACBE má stovky členských institucí a školních areálů a více než 900 akreditovaných studijních programů ve Spojených státech, Evropě, Asii, na Středním východě, ve Střední a Jižní Americe. Organizace IACBE má své
celosvětové ústředí v městě Lenexa ve státu Kansas, USA, a reprezentativní zastoupení v Paříži.

Posláním IACBE je:

• ocenit kvalitní programy obchodního vzdělávání poskytnutím specializované akreditace,

• rozvíjet a šířit principy kvalitního vzdělávání i zásady udělování akreditací obchodním programům,

• provozovat regionální a mezinárodní centra, jež reprezentují shromáždění a jeho členy na celém světě,

• shromažďovat a šířit informace o obchodním vzdělávání po celém světě,

• provozovat činnosti, které posilují a podporují vysokoškolské studium obchodu a informují veřejnost o jeho hodnotě, rozsahu a charakteru.

„Za UNYP bychom chtěli sdružení IACBE poděkovat za důkladný, podrobný a profesionálně vedený akreditační proces, který probíhal formou pečlivého přezkoumání našich programů na místě, i za pomoc, již její zástupci naší instituci během tohoto procesu poskytli.  Rádi bychom také poblahopřáli všem, kdo se na provozu University of New York v Praze podílejí, za jejich pomoc při dosažení tohoto milníku. Toto významné uznání našich minulých úspěchů je
pro nás velkým povzbuzením v naší další práci zaměřené na naše další ambiciózní cíle do příštích let“, dodal Dr. Antonopoulos.
 

IACBE News Release

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru