Je váš tým neúspěšný? Jste z vašich výsledků zklamáni? Ukazují grafy výkonnosti výrazný pokles? Je jasné, že udržet se na předních příčkách vyžaduje tým nadšených a oddaných zaměstnanců. Základem jejich školení je identifikace specifických důvodů, které stojí za nedostatečnou výkonností a najití přesných kroků k vyřešení problému.

Školení jako výhoda


Programy zaměstnaneckých výhod by měly obsahovat možnost telefonické nebo osobní konzultace s externím školitelem. Úlohou externího kouče je být nezávislým a vytvářet pro zaměstnance bezpečné prostředí, ve kterém je školitel vázaný pravidly mlčenlivosti a stojí mimo politiku společnosti. Tato úloha je protipólem interního školitele, zaměstnanci často říkají, že interní školení u nich nefungovalo, jelikož školitelé nebyli schopni zajistit mlčenlivost. A co víc, interní školitel není k dispozici pro všechny zaměstnance – pouze pro tři nejvyšší úrovně.

To je hlavní výhodou externího kouče – zaměstnanci se můžou uvolnit a upřímně hovořit o informacích a detailech, které by mohli být při zlepšení jejich výkonu zásadní. Kouč by mě být objektivní a důvěryhodný partner, který není zapojený do každodenních činností společnosti a nemá žádné předsudky vůči zaměstnancům či společnosti samotné. Všechno tohle může přispět k zintenzivnění školení, které může mít významné výsledky v průběhu relativně krátké doby.

Jak výrazně může školitel pomoci?


Školení dosahuje výsledků jak v osobním, tak v profesním životě, ale míra, v jaké může koučink pomoci závisí na otevřenosti a ochotě klientů změnit se. Viděla jsem klienty, které byli schopni dosáhnout řešení, když uviděli východisko, ale hned poté školení ukončili. Věděla jsem, že vlastně chtěli zůstat tam, kde byli a nic změnit nechtěli. A já to jako kouč respektuji – je to rozhodnutí klienta. Avšak změna je jedinou konstantou v životě, takže se jí nebojte.


Školení je nejefektivnější, pokud klient překoná strach z otevřenosti. V naší kultuře není zvykem být otevřený a hovořit o svých nejhlubších pocitech. Zároveň se můžeme cítit nepříjemně, pokud nás neznámá osoba tlačí, abychom odpovídali na složité osobní otázky. Kouč potřebuje vytvořit pro klienty příjemné prostředí plné důvěry a respektu.

Otázkou by nemělo být proč zkusit externí koučink?, ale proč NEzkusit externí koučink? Jedinou věc, kterou musí manažeři udělat je ukázat odvahu – odvahu dát zaměstnancům příležitost hovořit o jejich situaci bez strachu z následků.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru