Výběr toho správného univerzitního programu dokáže být pro mnoho středoškolských studentů obtížné, takže o tom, v jakém jazyce mají studovat většinou tolik nepřemýšlí. Přesto vás studium v cizím jazyce dokáže dostat dále, než si uvědomujete. Máme pro vás několik důvodů, proč byste měli studovat v angličtině.

Angličtina je celosvětová

Přestože je mandarínština tvrdý konkurent, dosah anglického jazyka je mnohem širší než jeho čínský soupeř. Většina lidí, kteří hovoří mandarínštinou, žije buď v Číně nebo ve Spojených státech, kdežto angličtina je oficiálním jazykem v 53 zemích a jeden člověk z pěti rozumí alespoň jejím základům. Z 1,5 miliard lidí, kteří umí anglicky, je 375 milionů rodilými mluvčími. Takže přestože nemluvíte s někým z Anglie, Spojených států nebo Austrálie, je zde velká šance, že se budeme moci domluvit v angličtině.

Angličtina vám umožní stát se lídrem

Pokud chcete pracovat v mezinárodní společnosti, univerzitní diplom, který ukáže, že jste studovali v angličtině, vám hodně pomůže. Přestože se mnoho Čechů učí angličtinu ve škole, do doby, kdy začnou budovat svou kariéru, toho hodně zapomenou. Mnoho českých a mezinárodních společností platí svým zaměstnancům lekci angličtiny, takže pokud už máte tuto znalost v životopisu, budete se potencionálním zaměstnavatelům velmi líbit.

Angličtina je jazykem všeho

Neplatí, že by angličtina byla pouze obchodním jazykem, používá se všude. Organizace spojených národů používá angličtinu a francouzštinu jako oficiální jazyky. Více než polovina webových stránek je psaná v angličtině. Věda, letectví, diplomacie a turismus, ty všechny se spoléhají ta tento jazyk. Dominuje dokonce i u sdělovacích prostředků.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru