Nejmodernější pražská multisportovní aréna ponese jméno UNYP Arena

University of New York in Prague dlouhodobě podporuje studenty ve zdravém a aktivním životním stylu. Nyní UNYP podniká v tomto směru další krok díky spolupráci s AC Sparta Praha, když propůjčuje své jméno názvu jednomu z největších a nejmodernějších pražských multisportovních zařízení. Na začátku září sportovní aréna v Praze 9, Podvinný Mlýn (známá dosud jako Aréna Sparta) začala s rebrandingem hlavní haly a okolních hřišť na UNYP Arenu. Ta se rovněž stane oficiálním domovem florbalového, fotbalového a basketbalového týmu UNYP Blazers. Všechny změny by měly být provedeny do konce roku. 

Sparta a UNYP společně budují komunitu v UNYP Areně

UNYP Arena je domovem více než šesti klubů Sparty od florbalu a futsalu po rugby a atletiku. Hala hostuje více než 2000 pražských členů těchto klubů včetně dalších klubů, škol a týmů. Aréna je vhodným místem, kde mladí lidé mohou trávit volný čas, růst a rozvíjet své tělo a mysl skrz sportovní aktivity. Aréna je známá i díky dalším akcím včetně Heroes Gate, tanečních soutěží a podobně. Aréna se dostala do světového povědomí i hostováním mistrovství světa ve florbalu v roce 2018 a ve futsalu v roce 2019.

UNYP spouští program Obchodní administrativa se zaměřením na Sportovní management

„University of New York in Prague vždy věřila, že zdravé tělo a zdravá duše tvoří ty nejlepší studenty a budoucí absolventy. Právě proto jsme rádi, že jsme ve spolupráci s Asociací Sparty pojmenovali arénu v Praze 9, která je domovem mnoha jejích týmů. Doufáme, že využijeme tuto příležitost k tomu, abychom studenty přiblížili ke sportovních aktivitám a zároveň podpoříme komunitu a mládež, která v aréně trénuje,“ říká generální ředitel UNYP Sotiris Foutsis. „Jako dlouhodobý partner týmu florbalové Sparty bylo pojmenování jejich domovské arény dalším krokem v našem partnerství. Jsme hrdí na skvělou reputaci a sportovní kvality, které prokázali za dobu naší kooperace.“

„Aréna je spojena s významnými českými sportovními týmy, a proto dávalo smysl pojmenovat ji po instituci s dobrou pověstí a vedoucím postavením v rámci vyššího vzdělávání v angličtině v Česku. Těšíme se z rostoucího úspěšného partnerství a budování sportovní komunity,“ dodává Václav Culka, předseda představenstva Asociace Sparty.

Vytváření bližšího spojení mezi University of New York in Prague a sportovními aktivitami je dnes důležitější než kdy dříve, zvláště v době, kdy UNYP nově nabídne unikátní bakalářský program Business Administration se zaměřením Sportovní Management, a to od září 2020.

Stáhněte si tiskovou zprávu

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru
X