Jaké jsou výhody toho, když budete studovat na univerzitě s lidmi z různých koutů světa? Je jich hned několik, a proto jsme ty nejdůležitější z nich pro vás vyjmenovali.

Jednotlivci, kteří jsou kulturně uvědomělí

První a asi nejdůležitější je kulturní povědomí. Bývá jednoduché ocitnout se uvězněný v rutině své vlastní kultury plné myšlenek a zvyků, se kterými jste vyrostli a identifikovali se. Pokud se ale setkáte s lidmi z úplně odlišných kultur, rozšíříte si obzory a snadněji se přizpůsobíte cizím názorům. Kulturní rozdíly můžou být nepatrné i obrovské, ale v obou případech vás poznání cizích zvyklostí obohatí. Proto je studium mezinárodního programu tak přínosné. Připraví vás na reálný svět, kde se budete muset potýkat z nejrůznějšími lidmi.

Práce a studium v multikulturním prostředí

Další cennou výhodou je příprava na mezinárodní trh. V dnešní době je obtížné najít firmu, která je složena jen s lidí jedné národnosti či kultury. Studováním programu, který vás naučí spolupracovat se studenty z různých zemí, se snadno a rychle připravíte na práci a život v prostředí, ve kterém vystupují nejrůznější kultury.

Spojení se světem

Třetí a neméně důležitou výhodou je zisk kontaktů. Po promoci nebude vaše kariéra podpořena jen diplomem, ale také chutí adaptovat se, rozumět a akceptovat co největší množství myšlenek. V praxi to znamená, že budete více flexibilní, otevření a přizpůsobiví nápadům ostatních, přestože budou možná těm vašim oponovat.

Život v zahraničí a studium v multikulturním prostředí je skutečně hodnotné, bez ohledu na to, zda studujete právo, obchod či marketing. Tato zkušenost bude bezpochyby hrát velkou roli ve vaší budoucí kariéře. Studujte se studenty ze zahraničí, získejte skvělou práci a rozšiřte si obzory. ​

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru