5 výhod mezinárodní komunity na UNYP

The University of New York in Prague nabízí jedinečnou studijní zkušenost, kdy můžete získat americký i evropský titul v srdci Evropy. Centrální lokace UNYPu, spolu s Erasmus+ a Exchange programy, lákají studenty z celé Evropy, Asie a Ameriky. Výsledkem je, že na UNYPu vzniká různorodá komunita s rozdílnými kulturami a názory. Všechna komunikace probíhá přátelsky a s respektem, jak se patří na akademickou půdu. Na rozdíl od tradičních českých univerzit, kde se studentský sbor skládá převážně z lokálních studentů, UNYP nabízí možnost vytvořit si přátele z celého světa. Z tohoto prostředí vyplívá mnoho výhod, o kterých jste možná nevěděli.

Studujte na UNYPu a najděte si přátele z celého světa

Opusťte svou bublinu

Nejlepší zážitky prožijete mimo svou komfortní zónu. Je samozřejmě příjemné být obklopený/a rodinou a přáteli z dětství, nicméně růst a progres přichází až s výzvou. Poznejte nové lidi a názory. Mluvte s lidmi, kteří mají opačný pohled na svět. Otevřete si tím obzory a poznáte nové věci. Pamatujte, že univerzita je bezpečné místo, kde můžete projevit své názory svobodně. Toto vše je podtrženo malým počtům studentů na přednáškách (35 studentů max).

Získejte možnost vycestovat do zajímavých destinací

Seznámení se spolužáky z ciziny vám může otevřít dveře do nového způsobu cestování. Výlet za hranice s místním spolužákem nebo spolužačkou je velice zábavné. Máte tak jedinečnou možnost poznat, jak lidé skutečně v dané zemi žijí. Udělejte si na víkend výlet s nizozemským kamarádem do Amsterdamu. Běžte na turistiku do Tater se slovenskou spolužačkou. Užijte si krásné pláže na Seychelách s vaším projektovým parťákem. UNYP studenti mohout poznat takřka celý svět už během svého studia.   

Prozkoumejte Česko s přáteli z ciziny

Využijte tuto možnost, abyste ukázali svým spolužákům krásy své země. UNYP je hrdý na to, že funguje v zemi s bohatou historií a kulturou. Díky pražské centrální lokaci můžete jednoduše podnikat výlety do různých koutů republiky třeba každý víkend. Prozkoumejte UNESCO chráněné památky, udělejte si túru po českých horách. Ukažte se svým spolužákům jako skvělý parťák/parťačka na výlety. 

Ochutnejte cizokrajné tradice

Díky našim partnerským univerzitám z USA k nám cestují každý rok studenti z celé Severní Ameriky. Nyní máte tedy možnost zažít autentické díkuvzdání. Mezinárodní studenti na UNYPu vám mohou zpřístupnit zážitky, které jste do teď viděli jenom ve filmech. Zkuste například měsíční koláčky během Lunárního Nového Roku od studenta z Vietnamu.

Získejte výhodu ve vaší budoucí kariéře

Je tu velká šance, že po promocích budete pracovat v mezinárodní firmě s multikulturním týmem. Absolventi z UNYPu jsou zvyklí pracovat v různorodém prostředí a jsou vzdělaní v komunikaci s různými kulturními zvyky. Toto vás zvýhodňuje před absolventy z českých škol, kteří mohou zažít lehký kulturní šok při příchodu do nové práce. Schopnost adaptace je velmi vyžadována rekruty. 

Toto jsou pouze příklady výhod, které můžete získat díky mezinárodnímu prostředí na UNYPu. Nejlepší co můžete udělat je využít všech možností, které se vám nabízí. Nebuďte stydliví, vyjděte ze své komfortní zóny a poznejte své spolužáky. Připojte se do UNYP klubů a účastněte se UNYP událostí. Stojí to za to!

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru