Možnosti kariéry ve sportovním managementu

Za každým sportovním turnajem a šampionátem, ať už na místní, nebo světové úrovni, stojí zkušení profesionálové, kteří usilovně pracují v oblasti managementu. Sportovci jsou hvězdami a tvářemi sportovních organizací, ale jsou to právě manažeři v pozadí, kteří zaručují, že sport funguje jako životaschopný podnik. Když se řekne sport, většina lidí si vybaví sportovní klání, životy a kariéry sportovců. Stejně jako v každém jiném podnikání ale i v tomto případě hrají významnou roli aspekty byznysu a administrativy, stejně tak jako obchod, marketing, sponzoring, branding a ekonomika.

Vystuduj Sportovní management na UNYP a získej práci v oblíbené oblasti

Studenti, kteří chtějí studovat management sportu na univerzitě, musí pochopit, že do tohoto odvětví nemohou proniknout jen na základě výhody, že se sportu věnovali na střední škole. V současnosti je svět sportu do velké míry komerční, což vytváří silnou poptávku po jednotlivcích, kteří mohou obsadit místa v administrativě. Evropský bakalářský program Obchodní administrativa se zaměřením na Sportovní management na UNYP nabízí osvojení si manažerských schopností specifických pro sport prostřednictvím různých kurzů zaměřených na podnikání. Studenti následně ukončí studium diplomovou prací v tomto specializovaném oboru.

A jaké možnosti kariéry se vám s titulem v oboru sportovní management otevírají? Odborníci v oblasti sportovního marketingu musí vycházet ze základních zásad marketingu a navrhují vhodnou image pro fanoušky a spotřebitele. Jsou také zodpovědní za koordinaci externí komunikace, usnadnění propojení fanoušků s týmem nebo konkrétním sportovcem. Nabízí se i varianta budování kariéry v oblasti služeb zákazníkům, prodeje nebo komunikace s veřejností. Hostování a reklama sportovních akcí, příprava tiskových zpráv pro sportovce – to všechno jsou úkoly, které vyžadují soubor specializovaných schopností. 

Generální ředitel

Tato pozice s sebou nese řadu povinností, zahrnuje dohled nad rozpočtem, přijímání hlavních trenérů a hráčů a zastupování týmu na tiskových konferencích.

Sportovní agent

Tato pozice vyžaduje důkladnou znalost sportovního práva, protože při zastupování sportovce si musí sportovní agent poradit se všemi zákonnými a korporátními povinnostmi. Sportovního agenta je možné popsat jako profesionálního poradce, který vyjednává se společnostmi a značkami.

Fitness manažer

Fitness manažeři jsou finess guru. Vymýšlí a organizují fitness aktivity, dohlíží na logistiku těchto aktivit a dokonce navrhují unikátní wellness programy pro profesionální sportovce.

Event koordinátor

Jsi obzvlášť organizovaný a dynamický člověk? Tyto vlastnosti jsou důležité pro pozici koordinátora sportovních akcí, který efektivně propaguje, realizuje a zabezpečuje přenos sportovních zápasů. Event koordinátor musí být v neustálém spojení s místy konání sportovních utkání, fankluby a vedením za účelem vytvoření bezpečného a poutavého prostředí. Stará se rovněž o ubytování týmu a zabezpečuje logistiku před, během a po velkém dni.

Sportovní marketingový manažer

Hlavním cílem každého sportovního marketingového manažera je vytvořit přesvědčivý obraz sportovní organizace s cílem informovat a inspirovat fanoušky. Sportovní marketingový manažer musí být odborníkem v oblasti rozvoje a propagace značky s cílem zviditelnění organizace prostřednictvím digitálních médií.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru