Eva Anderová se stala Viceprezidentem na University of New York in Prague

University of New York in Prague (UNYP) hrdě přivítala nového člena výkonného vedení, Ing. Evu Anderovou. Eva Anderová bude na univerzitě zastávat pozici Viceprezidenta pro veřejné záležitosti. Její hlavní iniciativou bude přenést pozornost médií a veřejného sektoru na záležitosti týkající se vysokoškolského vzdělání a soukromých vysokých škol za účelem porozumění tomu, jak UNYP a vzdělávání na soukromých vysokých školách zapadá do vzdělávacího ekosystému jako celku nejen v České Republice, ale i v Evropě.

Eva Anderová strávila posledních pár let v diplomatickém a veřejném sektoru, momentálně zastává pozici čestného konzula Zambie v České republice a v minulosti byla náměstkyní ministra financí pro mezinárodní vztahy v České republice. Eva Anderová není členkou žádné politické strany a předtím než skončila na pozici náměstkyně ministra, sloužila pod několika různými vládami a stranami. Díky tomu může přinést univerzitě vyvážený a objektivní přehled. Před kariérou ve veřejném sektoru byla Eva Anderová od roku 2003 do 2006 CEO a vydavatelem známého týdeníku, The Prague Post.

“Toto je skvělé spojení, University of New York in Prague je považována za jednu z nejlepších anglicky vyučujících univerzit v zemi a já cítím, že moje znalosti a kvalifikace pomůžou přinést tyto informace veřejnosti. Je na čase, aby si Česká republika uvědomila, že je zde velký rozdíl mezi soukromými vysokými školami, ne všechny nabízejí stejně kvalitní vzdělání a UNYP je už 20 let synonymem znamenitosti jak v Čechách, tak v zahraničí. Je to znát hlavně při pohledu na studenty a absolventy,” říká Eva Anderová.

“Není to každý den, kdy někdo se zkušenostmi a kontakty jako je Eva Anderová, je k zastižení. Okamžitě jsme věděli, že ona bude skvělým člověkem, který nám pomůže s naší vizí ohledně vytvoření nejlepšího soukromého vysokoškolského vzdělání v anglickém jazyce pro střední a východní Evropu a zároveň nám pomůže komunikovat naše vize v České republice,” tvrdí Ilias Foutsis, prezident University of New York in Prague.

“Dlouholetý vztah UNYPu se State University of New York ve Spojených státech mluví sám za sebe. Úroveň univerzity, akreditace i procesy, které byly nutné k udržení tohoto vztahu i akreditace od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, jsou v poměru s ostatními univerzitami v České republice nadstandardní. Jsem skutečně pyšná, že mohu reprezentovat tuto prestižní univerzitu,” říká Anderová.

Stáhněte si tiskovou zprávu

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru