Neztrácejte čas špatně zvoleným studiem

Podle nedávné studie Institutu pro demokracii a ekonomickou analýzu pracuje 60 % českých absolventů VŠ v jiném oboru, než který vystudovali. Důvod? Nejen změna zájmu, ale i problém najít uplatnění. Nečeká takový scénář i vás?

Kvalita českého vysokého školství je všeobecně dobrá. Přesto ale existují oblasti, v nichž stále zaostáváme za západními systémy. Frontální výuka stále převládá a na rozdíl od svých amerických protějšků nejsou čeští studenti zvyklí se aktivně zapojovat do diskuzí během přednášek či seminářů.

Také postrádají příležitosti zlepšovat své praktické dovednosti a jako problém se v praxi ukazuje i absolventy deklarovaná znalost cizích jazyků. Ale je to vůbec překvapující? Skutečně vás pár jazykových lekcí vybaví prvotřídní angličtinou? Až studium v cizím jazyce otevírá dveře k perfektnímu zvládnutí jazyka – a také k vašemu vysněnému zaměstnání.

Kde mohou Češi a Slováci najít cenově dostupné mezinárodní vysokoškolské vzdělání? Na University of New York in Prague (UNYP)!

125 profesionálních pedagogů z bezmála 30 zemí na UNYP vyučuje všechny studijní programy výhradně v angličtině. Studenti z více než 60 zemí těží z přátelské mezinárodní atmosféry, zatímco získávají vzdělání v angličtině a osvojují si kritické myšlení v cizím jazyce.

Mimo to UNYP umožňuje získat americký diplom ze State University of New York – jedné z největších amerických univerzit na světě. Americký model výuky na UNYP se ukazuje jako velmi efektivní. Podle Českého statistického úřadu zůstane po promoci nezaměstnáno pouhé 1 % absolventů! To je velký rozdíl oproti českému průměru 8 %, že?

UNYP poskytuje praktické vzdělání v celé škále žádaných oborů. Po vzoru amerických univerzit škola rovněž nabízí členství v řadě studentských spolků a klubů. Pevnou tradici mají tamější studenti také v úspěšné reprezentaci na mezinárodních debatních a situačních soutěžích, díky čemuž se často osobně setkávají s vrcholnými představiteli byznysu, kultury i politiky. Po celou dobu studia je studentům k dispozici odborné kariérní poradenství, praktické kurzy na sestavování životopisu, zvládání stresu i nácvik přijímacích pohovorů. A v neposlední řadě mají studenti možnost účastnit se událostí zaměřených na rozvoj jejich kariéry, z nichž nejvýznamnější je dvoudenní veletrh pracovních příležitostí, kde se mají možnost setkat s mezinárodními společnostmi jako je Amazon, DHL, Unilever nebo Siemens.   

Jste si stále jisti, že studujete na správné vysoké škole? Nikdy není pozdě změnit vaši volbu! Pokud se rozhodnete přestoupit z jiné vysoké školy, která je akreditovaná Ministerstvem školství ČR, UNYP vám uzná až dva roky relevantních kreditů. Neztrácejte čas špatně zvoleným studiem! 

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru