Unyp začne díky partnerství se společností Perlego poskytovat učebnice online

Studenti na celém světě každoročně do nákupu učebnic investují spoustu peněz. Velmi často i za materiály, které potřebují jen dočasně anebo pro velmi specifický oddíl programu. Učebnice jsou velmi drahé a tradičně zatěžují už tak omezený budget studentů, přičemž je často obtížné obstarat si je z druhé ruky nebo je vypůjčit z knihoven. To může v některých případech vést k tomu, že se studenti uchylují k nelegálnímu stahování mnohdy nekompletních materiálů z internetu. Omezení, která byla během koronavirové krize nařízena, se samozřejmě dotkla i dostupnosti vzdělávacích zdrojů. Na University of New York in Prague jsme se pilně připravovali na znovuotevření naší knihovny a s ním i oživení všech studentských služeb. Zároveň jsme se však rozhodli rozšířit portfolio a prozkoumali možnosti přinést na UNYP online knihovnu.  

UNYP se stane první univerzitou v ČR, která studentům začne poskytovat online učebnice prostřednictvím platformy společností PERLEGO

Už od září 2020 bude UNYP odběratelem platformy Perlego, která poskytuje učebnice online. Toto partnerství umožní našim studentům neomezený přístup k digitálním učebnicím a usnadní jim studium, ať už se budou nacházet kdekoli na světě. Studenti a členové fakulty budou mít volný přístup k více než 400 tisícům titulů, přičemž cílem je stoprocentně pokrýt potřeby studentů napříč všemi programy. Jedná se o značnou investici, ale věříme, že tento krok na UNYPu přispěje k dalšímu zásadnímu zlepšení vzdělávacího procesu. Bezplatný online přístup do knihovny této velikosti způsobí, že naši studenti už nebudou odkázáni na jednu učebnici ke každému předmětu nebo kurzu, ale budou schopni pracovat s několika relevatními tituly zároveň a ušetří každý semestr nezanedbatelné finanční částky. Volný přístup k digitálním studijním materiálům je pouze dílčí součástí dlouhodobé strategie, kterou chce v rámci podpory svých studentů UNYP do budoucna postupně implementovat. Nástup technologií, jako je Perlego, je významným mezinárodním vzdělávacím trendem a UNYP je hrdý na to, že jde s dobou a nezaostává za nejvýznamnějšími světovými institucemi.

Co je Perlego? 

Perlego je v médiích často označováno jako “Spotify” pro učebnice. Jakožto online předplacená služba poskytuje svým odběratelům neomezený přístup k více než 400 tisícům vzdělávacích titulů zahrnujících i literaturu faktu a referenční nástroj, který usnadňuje práci se zdroji v rámci esejí a jiných odborných pracích. Perlego nabízí velmi efektivní možnost, jak zlepšit a urychlit vzdělávací výstupy pouze tím, že zpřístupňuje relevantní vzdělávací obsah. 

Jak mohou studenti UNYPu benefitovat z bezplatných digitálních materiálů?

UNYP testoval platformu Perlego už v jarním semestru, přičemž odezva byla velmi pozitivní. Velké množství studentů si vytvářelo bezplatné účty hned v prvním týdnu testování a zpětná vazba, kterou jsme na konci obdrželi, jen potvrdila, že spolupráce s Perlegem je tím správným krokem. Jsme si samozřejmě vědomi toho, že pandemie koronaviru razantním způsobem usnadnila přechod studentů z klasických učebnic k digitálním, ale věříme, že díky výhodám platformy bude tento přesun pokračovat i v období pokoronavirovém a že jakožto alternativní cesta k přístupu ke vzdělávacím materiálům má dokonce i potenciál stát se standardem. 

University of New York in Prague je známá tím, že se vždy snaží dělat pro své studenty maximum. Proto neustále objevuje nové trendy a způsoby podpory a online knihovna byla jen dalším logickým krokem. V posledních měsících se ukázalo, že studentstvo i členové fakulty potřebují vzdálený přístup ke všem vzdělávacím zdrojům, který je zároveň jednoduchý i efektivní. My pevně věříme, že Perlego nabízí unikátní přístup, který tyto požadavky splňuje a bude přímo podporovat naše vzdělávací procesy a cíle. Těšíme se na to, že naše partnerství bude v podzimním semestru pokračovat a že bude pomáhat jak studentům, tak i zaměstnancům knihovny efektivně využívat široký sortiment vzdělávacích zdrojů. Toto partnerství má na UNYPu za cíl především podporu výuky, učení a výzkumu. 

Tisková zpráva ke stažení zde:

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru