5 důvodů proč je magisterský titul v roce 2020 nutností

I když je magisterský titul velkou investicí, přináší s sebou především spoustu výhod v podobě potenciálu snadněji měnit kariéru, zvýšení šancí na vyšší výdělky, zisku důležitých kontaktů a konexí. Magisterské tituly v oblastech jako Mezinárodní managementStrategická komunikace a Psychologie jsou zaměstnavateli vysoce ceněny. Magisterská studia jsou intenzivnější a vyžadují zásadní časový i finanční závazek, a proto je důležité mít ke studiu velmi pádné důvody. Zde je pět největších, které stojí za zvážení. 

Proč studovat magisterský program na University of New York in Prague?

1. Seznámíš se s novými disciplínami

Pracovní trh se za posledních 20 let vlivem technologického a sociálního pokroku dramaticky proměnil. Pokud jste ukončili studium před deseti nebo patnácti lety, je pravděpodobné, že ve Vašich oborech existují disciplíny, o kterých jste ještě neslyšeli. Tenkrát nejspíš ještě neexistovaly. Nová pracovní prostředí se objevují neustále a priority zaměstnavatelů se rychle mění ruku v ruce s potřebami trhu práce. Návrat do školy může každému pomoci se novým trendům přizpůsobit. Je důležité znát zákony a principy, které pohání rozvoj digitálního světa, umět používat digitální nástroje a rozumět kapacitám, limitům ale i slabostem, které s sebou technologie přináší. Z tohoto důvodu UNYP nabízí mimo jiné i kurzy zaměřené na Globální digitální média a management už několik let. 

2. Rozšíříš svoje pole odbornosti

Je běžné, že studenti po skončení střední školy plynule přechází na vysokou školu. Není však neobvyklé, že v tomto věku většina takto mladých lidí netuší, čím se chtějí v budoucnu zabývat a živit. Zároveň většina z nich nemůže tušit, co každodenní praxe jejich vysněných povolání vlastně obnáší. Někteří studenti pak často v průběhu bakalářského studia zjišťují, že by rádi změnili svoji specializaci. Vcelku běžné je i to, že lidé začnou přemýšlet o změnách kvalifikace nebo profesního zaměření až po několika letech pracovního režimu. Magisterské studium může být velmi efektivním řešením těchto problémů, protože zprostředkovává hlubší vhled do konkrétních oborů, o které máte zájem a chcete jej poznat hlouběji. Na UNYPu lze kombinovat magisterské studium i s prací a to například v intenzivních víkendových formátech – pátky 17:00-21:00 plus soboty a neděle od 9:00-18:00. Má to výhodu v tom, že vy se můžete se vzdělávat, zatímco konstantně rostete v rámci vaší pozice a společnosti, přičemž získáváte nové kontakty, které Vám nepovolí se ztratit na trhu práce, i když se rozhodnete najít nové zaměstnání.

3. Vystoupáš po kariérním žebříčku

Zdravotnické profese, finance, top management a politika jsou obory, kde je diplom naprostou nutností. Formální vzdělání kandidátů zastávající ty nejvyšší pozice musí vždy korespondovat. Velké mezinárodní společnosti hodnotí kandidáty už před tím, než se vůbec dostaví na pohovor. Člověk s magisterským diplomem a relevantní dlouholetou pracovní zkušeností může být mnohdy zajímavějším kandidátem než čerstvý bakalářský absolvent. Magisterské programy na UNYPu poskytují studentům možnosti začlenit se do velké komunity úspěšných profesionálů, participovat na mezinárodních studentských soutěžích a fórech, prezentovat výzkumy na konferencích, stát se dalším TEDxUNYP speakerem – tedy aktivity, které se na CV vyjímají skvěle. UNYP jde totiž ještě dál a poskytuje šanci rozšířit si portfolio možností i mimo akademickou půdu.

4. Budeš studovat jinak 

Vaše zkušenost z magisterského studia bude úplně jiná, než Vaše bezstarostné roky bakalářského studia. Magisterský program studují lidé s daleko silnějším fokusem a vůlí. Budete schopni identifikovat mezery ve Vaší profesní znalosti a například navrhnout individuální obchodní plán, rozjet business projekt jakožto diplomovou práci namísto klasické disertace, a končit tak studium jako zkušený specialista. Vstupem do magisterského studia zaplníte mezery a získáte relevantní a konkrétní dovednosti. Mnoho našich studentů jsou nadšenými žáky i po skončení studií, kteří se konstantně posunují a získávají nové zkušenosti včetně mezioborových kompetencí. To jim zajišťuje skvělou pozici na neustále se měnícím pracovním trhu.

5. Nakopneš kariéru s novými zkušenostmi z mezinárodní instituce 

Ne každý měl to tu možnost studovat na prestižní americké univerzitě nebo se za vzděláním přestěhovat do tak krásného města jako je Praha. Magisterský program je druhou šancí, jak to ještě zažít – tím spíš, že změnit univerzitu se v akademickém světě považuje za naprosto legitimní a považováno spíše za výhodu. Můžete si vybrat univerzitu s lepším renomé a získat naprosto nové zkušenosti z nového prostředí. Absolvování studijního programu v angličtině Vám navíc umožní vybudovat mezinárodní kariéru. Studium na UNYPu je jedinečnou příležitostí obklopit se multikulturní globální komunitou a přitom získat magisterský titul, který radikálně zvyšuje Vaši hodnotu na trhu práce a slibuje nastartování kariéry kdekoli na světě.

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru